Sorry!!

Jag har ju glömt det bästa under natten som båtvakt! Vi fick besök mitt under tiden vi spelade, som fick smaka på vårat godis en liten stund innan hon var tvungen att rusa igen. Det var roligt att träffa dig. I miss you darling!!


Sen under tiden vi spelade Familje Geni så kom det upp en helt sjuk fråga. Jag tvingade Sara att fota den eftersom det var så flummigt:

I Sverige så säger kossorna Mu, i Danmark säger kossorna Mo. Vad säger kossorna i Norge?
(eller var det tvärt om på danmark och norge?)
I alla fall så var svaret: Mö!

Jag blev helt till mig när jag läste frågan. Kunde typ inte fatta orden för att det var så sjukt i mitt huvud. hahaha..
-Lite roar dem små-

Det här med kärlek..

Jag tycker kärlek är något jättebra, gulligt och allt det där. Vem tycker inte det? Och det bra med kärlek måste ju överväga det dåliga eftersom männsikor gör kärlek till en stor del av livet.

Det har varit under en period sjukt många separationer. I min gamla klass innan gymnasiet var vi få som hade föräldrar som levde tillsammans. Jag är inte emot skillsmässa på något sätt. Jag tycker det är bra att man har den valmöjligheten. Men det jag funderar på är VARFÖR alla ska skilja sig? Kommer vi i min generation hålla ihop bättre för att våra föräldrar skiljde sig så ofta? Skulle vi kunna leva ihop tillsammans med någon vi inte från djupet älskar bara för att vara stark och visa omvärlden att det går?image242

Flera av min lärare har skiljt sig minst 1 gång och lever nu ihop med någon annan. De jag pratat med är helt övertygade om att det finns flera "stora kärlekar" men.. Då tycker jag att om man har en stor kärlek och träffar en till.. då kan dem ju inte vara stora kärlekar eftersom det finns fler av dem. Är inte "den stora kärleken" någon som skiljer sig från dem andra? Någon som tränger sig in djupare än de andra och gör det dära lilla extra som ingen annan tidigare gjort? De som säger att man kan komma över en kärlek och att de kommer fler kanske inte bara träffat sin riktiga kärlek?

Att man kan falla för många, bli lite småkär, förälskad (you name it) Det tror jag självklart på. Man kan ju bli attraherad och "falla" för den. Men det är bara en "kort romans" eller vad det nu heter. Men jag tror att om man blir riktigt riktigt kär. Att man skulle kunna ge upp allt för den, på riktigt. Då har man hittat sin andra halva. Och då tror jag inte att man frivilligt släpper taget om den. Jag tror inte att alla finner den personen. Alla kanske inte har någon som kompliterar en så perfekt?

OM någon skulle finna sin riktigt stora kärlek och tvingar sig själv att släppa den. Tror jag att den skulle ångra sig enormt.. Den skulle nog aldrig kunna bli kär på nytt igen på riktigt, eftersom den haft den stora kärleken och vet vad det innebär, då skulle ingen annan kärlek kunna mäta sig med den stora..

Fast jag vet inte..

Frivillig nattvakt!

Igår Lördag for jag och mamma in till stan och hon fick shoppa loss lite -le- Jag var mest bara åskådare! Var inte alls på hugget att shoppa och slösa mina pengar (försöker numera spara massor) Vi kom in till stan ungefär 14.00 och strosade runt till 16.00 då satte vi oss i bilen och körde mot IcaMaxi.

När vi väl kom hem så åt vi Kyckling, ris och currysås, det var väldigt gott. kändes som länge sedan jag åt det :) Så det var efterlängtat! :)

Vid halv nio kom Sara och hämtade upp mig och vi for direkt hem till Emil och hämtade upp han innan vi drog iväg till hamnen där mina föräldrar har våran båt. Det var nämligen så att vi tre skulle sitta båtvakt! Pappa for i en annan bil dit och hämtade ut nyckeln och ringde nästa vakt på shemat :) Sen for han igen.

Då började vi spela lite spel och det roade vi oss i några timmar med -le- Blev att spela "Familje Geni", "Cluedo" och "Den försvunna diamanten" :) Efter det så skulle vi försöka se en film på dvdn men det gick inge vidare. Så det blev att se TV :) De hade värsta tv-boxen så det fanns massor av kanaler :) Jag och Sara såg slutet av en mysko film medans Emil spelade The sims på sin bärbara dator.

När filmen var slut somnade Sara och jag satt rakt upp och ned och tittade på the voice. Efter ett tag gjorde Emil och jag supergott kaffe och vi satte oss i soffan och pratade lite. (fantiserade om att flytta hemifrån) När kaffet var slut var nog klockan någonstans emellan 04.00 och 04.30 och jag satte mig framför datorn med The sims, då försvann tiden och helt plötsligt var klockan 05.40 och vi började städa stugan :)

Vi satt alltså vakt emellan 21.00-06.00  Det gick bra, inte en enda rörelse utanför på hela natten, vindstilla och lite kyligt -le- När jag väl kom hem packade jag upp maten som var kvar (det mesta) och la mig. Jag somnade nog just innan 07.00. Men nu är jag vaken igen och ska strax iväg och jobba :p

Trevlig fredag!

Fredag blev en rolig dag :) Jag umgicks med en kär vän och testade nya SUB&CO som ligger i samma byggnad som CasaWikström. Smörgåsen som jag åt var lika god som SUB&CO´s inne i stan.. hehe.. så det var ju bra det! Men tjejen använde inte handskar när hon gjorde smörgåsarna =( så nu kanske man blir sjuk eller nåt? Fast lite skit kanske rensar magen? -le-


Efter det for vi en sväng på Dollarstore och Willys! Blev att köpa 5 energidrycker. Har förbrukat 1 ikväll, så 4st kvar :)


När jag kom hem så vilade jag och myste med katterna en timme innan jag och pappa gick till mormor och åt lite middag. Efter ett tag kom Emil dit och vi pratade lite. Sen for pappa till sin kompis och Emil och jag gick hem till mig. Vi har spelat massa spel för ovanlighetens skull.

Vi drog fram mina gamla spel som "Twister", "Busungarna", "Sune och ryskaposten" och "Bamse´s honungs-jakt" :) Efter vi fått nog på spelandet så la vi oss och surrade ett tag istället innan han for hem. Nu är klockan mycket.. närmare 02.04 och det betyder sängen bums för mig :)


Maxmat!

Jag kan ju meddela er att vårat internet bråkar jätte jätte mycket. Våran datakille var här i lördags och hittade i alla fall felet. Det fungerar nu men jag vet inte hur länge? aja.. skit samma. har i alla fall skrivit lite för torsdag och fredag :)



Torsdag kväll blev det att käka middag på Max, testade en ny hamburgare faktiskt. Det är väldigt ovanligt för att vara mig, när det gäller typ att beställa mat kan jag vara väldigt konservativ. Och ibland blir jag så arg på mig själv att jag hela tiden är så. Så redan innan jag kom dit hade jag bestämt mig för att testa deras nya.. de har typ en "Italian trio" (tror de heter så?) med tre olika nya hamburgare så jag testade "pepper" Och jag kan ju säga att brödet var jättegott. Mycket degigare än det vanliga, och fröna på brödet var i roliga mönster (Sånt ger Stina + poäng -le-) sen kan jag ju tillägga att den var väldigt stark :) men det var ju det jag ville så jag ska inte klaga! Mycket roligt att prova på något nytt, jag måste bli bättre på sånt :)


Efter max for jag till IcaMaxi och köpte lite små grejer, typ en ny maskara, kattgodis och framförallt GLASS!! Köpte "Ben & Jerry´s" glass, som är svindyr för bara en halvliter. Men oj så god den är. Den är värd vartenda litet öre =)


Sömnproblem

Nu har jag inte sovit ordentligt på tre nätter. Jag är grymt trött, fattar inte vad problemet är? Jag är hur trött som helst men kan liksom inte sova. Är trött men ändå pigg.. Första natten somnade jag 04.30 andra natten 03.00 typ och i natt kring 02.00 och jag låg i sängen från typ innan tolv.. DET är jobbigt.. Men jag vet inte riktigt vad jag ska göra? Men nu idag är jag så trött att jag inte vet hur jag ska orka vara vaken hela dagen? Min klass påstår att vi går till 17 idag. I så fall blir jag olycklig. Jag orkar inte det.

Jag vet att det går att köpa receptfria sömntabletter på apoteket.. Men jag gillar inte riktigt sånt. Tänk om jag aldrig vaknar då? -le- hehe.. nog måste jag vara sömnlös lite mer för att jag ska gå så långt att köpa tabletter.

Fast känner i hela kroppen nu att jag är trött. Är helt spänd och går omkring och är inte speciellt glad. Hoppas hoppas hoppas jag kan sova ordentligt i natt!!

HLR!

Hjärt och Lung räddning har jag ängnat mig åt idag. Först på morgonen hade vi ett oförberett svenska prov om antiken och medeltiden, i grupp och vi fick använda anteckningar. Så jag tror att det gick rätt okej bra. var bara ett G prov så...

Sen så gick jag hit till datasalen och la in de förra inläggen (vårat internet hemma är helt dött nu -suck-) Efter det började vi. Så vi har som haft tre stationer att gå emellan typ. Först pratade vi med våran syo om hur man söker vidare efter gymnasiet och vad kraven för intagning är och sånt. Så det var rätt intressant. Efter det hade vi lunch som tyvärr inte var seciellt ätbar. Jag brukar inte klaga men det var verkligen inte gott idag.

Sen hade min grupp HLR. Hjärt och lung räddning. Det gick bra och nu har jag fått ett bevis om att jag faktiskt vet hur det fungerar. Efter det fick jag betyg i "Pedagogisk ledarskap" OCH JAG FICK MVG!! Coolt.. de tycker att jag är en bra ledare :) :)

The real thing.

Igår hade jag en helt jättebra dag. Jag var i skolan. Det var en lugn dag. Pratade lite med min handledare här på skolan, softade hade bara bra ämnen. Alltså väldigt bra dag. Satt och tittade när Jessica byggde korthus i matsalen under vårat hål. Lollade som mest bara på.

Direkt efter skoln gick jag och träffade Victoria. Det var lika trevligt som vanligt -le- Vi satt på Mat&Prat och fikade lite. Efter någon timme när vi satt dära så skulle jag ut och äta på Waldorf med Theres och Sara. Vi var dära i massor av timmar och kanske lärde vi känna varandra lite bättre ;) hehe.. Det var i alla fall trevligt tjejer!!

När jag väl tog mig till bussen så hann jag bara ut ur den innan jag träffde Emil och vi gick hem till mig för att se Heroes.

Som ni ser hade jag en trevlig dag, full med vänner och samtal! Väldigt trevligt än andra dagar :) Men trots det så när jag väl inte var med Emil längre och jag blev själv i källaren så kände jag mig så grymt ensam. Vet inte om det var alla samtal med tjejerna om relationer som gjorde att jag kände så? Ensam var jag då. I duschen, sängen.. allt. Ensam.

Trots att det kan göra så grymt ont att vara ensam så vet jag att när jag väl vaknar på morgonen har jag inte tid att tänka på min ensamhet och jag är tillbaka till vardagen igen. Som om inget hänt.

Tjejkväll nr3

Den gick väldigt bra även den här veckan. Nu var det dags för "lek & rörelse" vet inte om det lockade dem speciellt mycket men några tappra tjejer tog sig dit och vi hade väldigt trevligt. Carro (min handledare) hade förberett väldigt bra! Och det blev mycket roligt. Alla tjejerna skrattade och det såg då ut som om att de hade väldigt roligt. Det var skoj att se, såklart! :)


Nästa vecka är det tröjtryck (tygtryck), och i alla fall jag tyckte att det var grymt kul under min tid som en i tjejgruppen.

Shopping!

Jag känner verkligen i kroppen att det var alldeles för länge sedan jag shoppade nu! Hehe.. jag och mamma for efter middagen på tisdag hos mormo till Lindex på Storheden. Jag tyckte att det var väldigt tråkigt sortiment de hade nu. Så jag gick mest och lollade omkring medan mamma provade lite kläder (är alltid så när jag har 25 % rabatt på ett helt köp, att jag inte hittar något att köpa). I alla fall så styrde jag mig emot underkläderna istället. Och där hängde dem!


Helt underbara boxer/hippster trosor. It's a halleluja moment!!!! Jag är så kär i dem. De är svarta, har underbart snyggt glittermönster och spets på ena sidan. Ojojoj, och som att det inte är nog med det, det är helt skön kvallite på dem. *säljer produkt* ;)


Köpte även ett par andra som var grymt snygga. Inte lika snygga som de jag beskrev nyss men inte så långt ifrån -le- Även de här var svarta med snyggt glittrigt mönster :)


Känner mig helt barnslig, vill bara sitta och titta på dem hela tiden ;)


Vänner?

Jag har liksom funderat.. Är det så att alla olika vänner man har speglar en speciell sida hos en själv? För om jag ser mig omkring med dem jag umgås med så är det en hel blandning av människor som varit med om helt olika saker. Alla har olika bakgrund och olika beteenden. Men på något sätt så finns det något hos alla som jag gillar. Mer eller mindre, självklart.


Är vänner som en ny låt man hittar och man spelar låten om och om igen. Tillslut lessnar man. Men ibland är det roligt att ta fram låten igen och spela upp den på nytt. Fast man kanske mer kan likna det som en hel skiva? Man lär sig texten, rytmen, vad som kommer ljust efter den där lilla speciella tonen. Man kan snabbspola skivan och hamna direkt till slutet. Men när man kan alla små detaljer i musiken så vill man ha något nytt?


Men sen finns det den där speciella favoritskivan som man sparar lite på. Den som man inte vill lessna på. Man njuter av musiken och spelar den lite just på dem speciella tillfällena. De som man aldrig riktigt lessnar på.. Är det kärlen?


Det finns låtar som man kan lyssna på som gör en glad, de som kan lugna ner en då man är upprörd. Det finns nog en lår för varje känsla. Det är väl samma med vänner? En som kan spegla varje känsla, varje humör? Den som kan spegla flera humör och många känslor hamnar lite närmare hjärtat.


Vissa låtar spelar man bara en kort period. Sen försvinner dem..

Vissa vänner umgås man bara med en kort period. Sen försvinner dem..


Skratt = lycka?

Nu när jag varit sjuk så har jag sett en hel del på TV. Jag började fundera på vad det egentligen är jag sitter och skrattar åt? Igår kväll satt jag och såg på Fredrik och Filips nya program "Boston Tea Party" vilket var mycket roligt och jag skrattade flera gånger.


Men sådant skratt är ju oftast inget som man kommer ihåg eller blir riktigt glad över. Jag skrattade mycket åt olika formuleringar de sa och lite "knäppa" saker andra människor pysslar med. Som att Filip förr i tiden ofta när han blev riktigt riktigt full stoppade sina fingrar i munnen på Fredrik utan att egentligen veta varför. Nu när jag skriver det är det inte alls kul.


Det är ju mer som en sjuk grej som jag skrattade åt just vid tillfället. Men nästan direkt efteråt såg jag "Sjukhuset" där det var en kvinna som födde ett barn. Hon hade grymt ont men när barnet väl var ute så liksom grät hon och hennes man av lättnad och alla känslor man får när man får ett barn. Det var helt underbart att se. Hela jag liksom fylldes av lycka och jag kunde inte annat än le. Det var nästan så att man själv ville föda ett barn bara för att uppleva den lyckan. Hehe.. låter sjukt men svårt att förklara..


Direkt efter "sjukhuset" såg jag "Sex and the city" ett avsnitt som jag förövrigt redan sett. Men då träffar Charlotte "Mr. Pussy" som ger henne helt sjukt många orgasmer genom oralsex -le- Detta fick mig att le stort. Det var liksom just hennes prydlighet som släppte och hon kunde slappna av och njuta! Haha.. jag tyckte det var ett helt underbart klipp av avsnittet :p

(
http://www.hbo.com/city/episode/season2/episode15.shtml)


Vet inte riktigt om det är för att jag har en sådan humor eller om det var blandat med något mer? Men det var nästan samma känsla som i "Sjukhuset" det var lite mer lycka än bara humor som i "Boston Tea Party". Och det tycker jag är lite konstigt. Varför ska jag bli lycklig över andras orgasmer? Som förövrigt bara är fejk eftersom det är en serie. Hehe.. Är väl kanske det som är underligt.. Att man kan bli glad över något som bara är påhittat!


Tss.. Ibland är man bra knepig!!


Nattsuddare del2

Blev att jag somnade vid 04.34. Tillslut tog jag mig nässpray och somnade av utmattning typ. Har inte gått till skolan idag. Eftersom jag inte sovit något i natt nu när jag inte riktigt är frisk. Men imorgon blir det bara att pallra sig iväg, inga undanflykter här inte! I kväll är det dags för min tjejgrupp igen, och idag ska här lekas! -le-


Förresten så var det trevligt igår hos syster. Hon hade massor av gott fika och två tårtor! =) Det var inte illa det inte.. Hoppas hon gillade presenten jag gav henne. Tre tvålar från Lush!


Nattsuddare!

Vårat internet är ur funktion just nu. Det är väldigt irriterande så jag sitter och skriver på Word och uppdaterar allt jag skrivit när det passar sig att fungera igen. Klockan är nu 03.28 den 25 september och jag är grymt trött. Men kan inte sova. Har legat och vänt och vridit på mig i flera timmar men det känns inte det minsta bra. Det är för varmt, för kallt, kliar i ögat m.m. allt bara kändes fel. Så jag satte mig här, och då fungerar inte internet -suck-


Känner mig spänd och som nervös? Förstår inte vad det är för fel på mig. Menar.. skolan är ingenting nytt! Och jag vill ju faktiskt dit. Vill ju inte missa massor av saker. Man kommer efter så extremt mycket och det vill jag inte vara med om just nu. Sen tanken att man ska upp snart (ska stiga upp kring 08.00) gör att man bara blir stressad och inte kan somna ännu mindre.


Jag hoppas att internet känner för att fungera snart igen. Det skulle vara trevligt..


Grattis söt 22år!

Idag fyller min näst äldsta syster 22 år :) Jag hoppas att jag har kvar smaken och lukt till ikväll och att jag är nog pigg att följa med till henne så jag får smaka på allting hon bakat :) (det ryktas om att hon varit flitiig i köket) ;) hehe..

Hon är i alla fall född för 8035 dagar sedan ;)

Själv är jag född för 6384 dagar sedan (ligger lite efter) och min födelsedag är om 191 dagar ;) hehe..
Lille Roger är född för 65 dagar sedan!


image241

Hocus Pocus!

image240Igår innan middagen så la jag mig med min lille katt Roger och såg Hocus Pocus!

Helt okej film, väldigt roliga små detaljer som gör hela filmen liksom mysig och rolig :) handlar om tre häxor som väcks till liv efter 300 år 1 natt och tre barn som ska stoppa dem så de inte kommer tillbaka för evigt. Jag tycker det är roligt att se Sarah Jessica Parker i den här rollen. Hon är lätt roligast av häxorna :)

Helt sevärd film. Inte världsbäst. Men helt okej :)






Jobbigt..

Fredag kväll efter middagen så rullade Theres hit i hennes mammas bil. Vi for och köpte färdkost - Godis och cola! Sen rullade vi runt på gatorna tills hos skjutsade hem mig igen :) Det var trevligt! Hon kändes säker att åka med -le-

Lördag och Söndag har jag bara varit sjuk. Dock blivit lite värre nu än igår. Har bara legat i sängen och vilat ungefär. Mamma fick skjutsa mig gråtande till jobbet idag. Verkligen inte min dag idag =/ Men hoppas på att jag snart blir bättre. Ska vara hemma från skolan imorgon. Har bara idrott och det känns inte så lyckat att vara med när jag är som jag är.

Känns som typ vakum i huvet. Allting bara snurrat idag och det har som tryckt på. Inte så jätte ont i halsen längre men är snorig i massor. Nu är jag helt otroligt trött och jag ska lägga mig framför TV:n i sängen och se på kanal 3 hela kvällen. Godnatt!

Lost without you



If I could only hold you now
make the pain just go away
can't stop the tears from running down my face

Right here right now

Halloj, sitter på skolan och fick precis veta att Theres fått körkort! :) :) Grattis vännen! Nu har både Sara och Theres körkort, så nu är det bara jag kvar :) Jag längtar enormt tills jag får snurra omkring på gatorna!

Men ni får lova båda två att ta det lugnt på vägarna! :)

Jag har nyss haft livskunskap och siter hära i datasalen och väntar på sällskap till lunchen. Ska strosa runt lite på stan efter psykologien :) Tänkte köpa mig lite nödvändigheter.. Kan inte fatta att det redan är helg igen. Tiden går så ruskigt snabbt. Vad ska jag göra hela helgen? :p Något förslag?  :)

Nu har mitt sällskap kommit, så dags för lite mat i magen.


RIP - Jag älskar dig!

Tidigt tidigt på morgonen (vid 05.00-06.00) somnade Semlan våran katt in.. Han orkade inte längre. Mamma tror att han liksom gav upp. Han var 14 år, varit en i familjen sedan jag var tre år. Det gör så ont att han är borta nu. Men jag vet att han har det bättre nu. Han får springa omkring i katthimlen tillsammans med Lisa.

Jag älskar dig Semlan. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta.

image238

Mitt livstal!

Livsväg 7, den självständiga perfektionisten:
Personer med livstalet 7 är individualister som har stort behov av att då och då få vara ensamma. De har god intuition och är bra på att analysera. Sjuor tycker inte om när andra säger till dem hur de ska göra.

Är du en sjua så kan du uppfattas som lite mystisk, kanske därför att du klarar dig så bra på egen hand. Du är noggrann, nästan på gränsen till perfektionist. Detta kan medföra att du helst har ett arbete som innebär någon form av specialisering. Du hjälper gärna andra människor och har förmåga att få dem att må bra. Du är även en fena på att kunna handla vid de rätta tillfällena. Din djupsinnighet behåller du gärna för dig själv då du är rädd för att bli missförstådd.

Din vana att skjuta upp saker och ting är inte så uppskattat hos andra och det drabbar även dig själv. Vid möten med människor som du inte känner kan du vara ganska otrevlig och kylig. Att ibland ta till dig andras råd skulle kunna hjälpa dig mer än du tror.



Detta stämmer typ läskigt mycket in på mig.. Jag är lätt perfektionist ut i fingertopparna. Oj oj.. aja..
HÄR kan ni testa vilket tal ni har! Kanske stämmer det även på er?

Räddningstjänsten Luleå

image237Idag har vi varit på Brandfältet och haft en utbildning om bränder. Det var väldigt intresant faktiskt. Jag blev mycket positivt överraskad! Vi fick förklarat för oss allt om bränder, hur de blir till, hur man släcker dem och massor av sånt.. Vi fick även testa att släcka eld på en brinnande "människa" och testa släcka andra bränder också. Vi fick se lite filmer från stora bränder och hur en brand sprider sig..

Allt var mycket givande! En väldigt intressant eftermiddag.



Tjejsnack v.38

Yrken/karriär

  • Vilket yrke har du/studerar du till och varför valde du just det? Om du inte, vilket skulle du välja? Jag studerar på gymnasiet - Barn och Fritid. En linje jag valde därför att jag vill jobba med människor och förr framförallt med barn. Det är helt rätt linje och verkligen det jag fortfarande skulle välja om jag skulle ta ett nytt beslut idag :) Jag kommer att läsa vidare ett social arbetar program och sedan möjligtvis en extrakurs i kalix som inriktar sig på ungdomar som knarkar m.m / kriminalvård
  • Trivs du med ditt yrkesval/att du inte valde alls? Varför/varför inte? Ja, jag trivs enormt bra. Alla kurser vi läser är helt skräddarsydda för mig ungefär!!
  • Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera! Ja, jag trivs på skolan. Jag har lärt mig att vara med våran klass. Som sagt är våra kurser helt underbara. Älskar pedagogiken, psykologien och allting tillsammans!
  • Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det? När jag var liten ville jag bli sångare, advokat eller egen företagare eftersom jag ville bli rik ;)
  • Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det? Varför/varför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärstegen? Ja, jag skulle lätt kunna tänka mig att klättra uppåt på karriärstegen. Det är det jag vill göra. Antingen kurator eller något liknande är mitt mål, om några månader är jag barnskötare.. så det är en bit att gå. Jag ska se till att jag har möjlighet att vidareutbilda mig. Självklart är det viktigt. Annars uppnår jag inte min dröm.

Lite av min vecka!

Jag har varit dålig på att uppdatera nu senaste dagarna.. Det känns som om att tiden bara flyr iväg och hips vips har hela veckan gått och det är helg igen! Mina dagar består mestadels av "Skola - Läxor - Tjejkväll - Helg - Jobb" Och lite där emellan så umgås jag med vänner -le-

Lördag var jag och jobbade på dagen, det var väldigt skönt! Sen senare på kvällen träffade jag Emil på Gården innan vi gick hem till mig och åt lite chips.

Söndag låg jag bara i min säng hela dagen typ. Samma med Måndag, hade verkligen ingen motivation till att gå till min enda lektion i skolan.. Så jag låg kvar i min säng.. Lite senare på dagen for jag till Gården och hade planering med min handledare om tjejkvällarna. På kvällen såg jag bara på TV och gjorde läxor..

Tisdag var jag i skolan och blev tagen av Emmas hårda nypor under våran massagetid -le- Ont men skönt! På kvällen hade jag "Tjejkväll" och bakade med tjejerna. Det kom grymt mycket folk och det var superkul :) :) Hoppas det fortsätter såhär :) Och inte nog med det, kl 21 var det DESPERATE HOUSEWIVES!!! Wow så grymt bra det var. har verkligen saknat det :)

Idag har jag varit in på psykologin som fortfarande är väldigt rolig -le- Sen for jag hem och gjorde läxa innan mamma kom och hämtade med mig till möbelhuset där vi hämtade upp våra nya köksmöbler :) Sen har jag gjort ännu mera läxa och nu är det dags för HEROES!!!

Orolig.

Våran ena katt Semlan har blivit jätte sjuk.. Han har fått något i benet och har slutat äta -orolig- Han mår verkligen inte bra den här gången. Han är den katt vi haft som varit sjuk mest.. helt klart! Han har blivit gammal nu.. 14-15år.. Men han har alltid kommit igen när han inte mått bra. Fast jag tror inte att han klarar sig den här gången.. För hans skull tror jag att han lider mindre om vi låter han somna in.. :'( Får se vad som händer över helgen...

Sonja & Shirley!

image235Jag är inne i värsta perioden då jag lyssnar på Sonja Aldén och Shirley Clamp helt mycket. Har deras skivor på blandning. De är som lugna och fina.. känner mig som lung då jag hör dem, och kan slappna av och sånt :) Det är inte så dåligt..

Båda två har otroligt vackra röster :) De ser rätt bra ut också tycker jag :) Hehe.. det här är kanske inte den bästa bilden på dem men båda två är tillsammans på en bild! :)



Så nära där i skymningen
Så nära som vi aldrig vart förut
Vi vaknade med gryningen
I meningar som aldrig tagit slut

Vi låg och såg mot himmelen
Och räknade tills stjärnorna försvann
Och somna om igen
Medan elden ännu brann

Man ser skuggorna i månens sken
Som jagar varje ögonblick i natt
Som våra hjärtans slag
Och söker sanningen, få fatt -gillar-

Livskunskap!

Idag har jag haft min första livskunskaps lektion. Delt okej faktiskt. Jag har fått min lektion framflyttad till 9.50 så jag slipper mitt jättehål på fredagar! Det är toppen. Då har jag min lektion från 9.50-11.15 sen lunch till 12.15 då jag börjar min psykologi, efter det slutar jag :) Helt okej fredag måste jag säga. Med två av mina hittills favoritämnen :) Fast.. just nu är nästan alla lektioner mina favoritämnen tror jag -le- DET ÄR VÄL INTE SÅ ILLA =D

Jag gillar filmer ;)

Känner att det är på tiden att uppdatera min filmlista igen. Har hunnit se endel filmer :)

Ett litet kompliment till mitt förra inlägg om filmer, skrev då att jag glömt bort vad en hette, och det var The Italian Job väldigt bra film faktiskt, fartfylld action ;) haha.. INte sådär tråkig som alla action brukar vara. Handlar om ett gäng skurkar som ska sno tillbaka pengar för att hämnas på en annan bov som stulit av dem och dödat ledaren typ. Helt okej film :)

Sen medans mamma och syster var utomlands såg jag och pappa en kväll Mr Beans semester :) en väldigt rolig film. Men han är ju lite udda mr bean men väldigt roligt.. Det var som han och en pojke och en tjej och ingen förstod vad den andre sa och det blev bara missförstånd hela alltet. Men väldigt roligt :)

På TV gick Prinsen & Jag förra veckan :) Har sett den förr och har den i min dvd hylla sedan en lång tid tillbaka. Men den var ganska rolig även den här gången -le- Fast jag tycker det är SJUKT störande att de i Danmarks kungahus pratar Engelska. Det satt jag och störde mig på hela filmen igenom.. Men men..

Sen skrev jag att vi såg en film i skolan. Den heter Freedom Writers och kommer på bio bara om någon månad. Grymt bra film!! Jag MÅSTE köpa den. Handlar om en lärare som satsar allt på sina elever som alla andra redan gett upp hoppet om. Väldigt lärorik film och hon är så grymt stark läraren.. Helt otroligt bra film. SE DEN!!!!

Sen en kväll hyrde jag Linas Kvällsbok hehe.. den var väldigt ungdomsaktig film. Hehe.. hon var så blåst ibland Lina att jag typ blev generad av vad hon pysslade med -le- Hahahaha.. Handlar om en tjej som är tillsammans med en kille hon inte är kär i typ.. och ja.. hehe ett "vanligt" ungdomsliv.

Jag har även hunnit med att se North Country som är baserad på en verklig händelse. Handlar om tjejer som jobbar i en gruva.. De blir typ sexuellt trakasserade och var i prinsip rädd aatt bli våldtagna hela tiden de var på sitt jobb.. eftersom det är ett så mansdominerat yrke. Den var väldigt bra och även den hade ett bra budskap att visa :) Jag gillade den :)

Sist men inte minst så såg jag i onsdags Medea´s Family Reunion =D Hahaha grymt rolig film! OM ni hängt med i mina film resumeer så har jag för ett tag sedan sett Diary of a mad black woman. Det handlar om samma Madea och hennes påhitt -le- Men i den här filmen är det hennes brorsdöttrar som har lite krångel i sitt liv, den tar upp ett viktigt ämne på ett lite roligt sätt. :)

         

Är DU ett Disneyfreak?

Disneyfreak?

Är du en Disneyfantast?
Vilka av dessa 63 filmer har du sett?
Om det är fler än 40 så är du en riktig Disneyfreak.

[x] Aladdin
[x] Askungen
[x] Bambi
[x] Snövit & de sju små dvärgarna
[x] Djungelboken
[x] Pinocchio
[/] Fantasia (räknas fantasia 2000?)
[x] Dumbo
[x] Peter Pan
[x] Lady och Lufsen
Antal: 9,5

[x] Törnrosa
[x] Pongo och de 101 dalmatinerna
[x] Svärdet i stenen
[x] Aristocats
[x] Robin Hood
[x] Bernard och Bianca
[X] Bernard och Bianca i Australien
[x] Micke och Molle
[x] Taran och den magiska kitteln
[x] Mästerdetektiven Basil Mus
Antal: 10

[x] Oliver och gänget
[x] Den lilla sjöjungfrun
[x] Lejonkungen
[x] Pocahontas
[x] Ringaren i Notre Dame
[x] Herkules
[X] Mulan
[x] Tarzan
[X] Kejsarens nya stil
Antal: 9

[X] Atlantis
[X] Lilo och Stitch
[X] Skattkammarplaneten
[x] Björnbröder
[x] Kogänget
[ ] Vilddjuren
[x] Alice i underlandet
[ ] Janne Långben the movie
[x] Anastasia
Antal: 7

OTECKNAT
[x] Pirates of the Caribbean 1
[X] Pirates of the Caribbean 2
[X] Pirates of the Caribbean 3
[X] Narnia
[x] Föräldrafällan
[x] George of the djungel
[x] Flubber
[  ] The Mighty Ducks
[  ] Isprinsessan
Antal: 7

[X] The pacifier
[  ] Miracle
[X] The Kid
[x] Joe - jättegorillan
[x] Mary Poppins
[  ] Remember the Titans
[X] National Treasure
Antal: 5

ANIMERAT
[X] Bilar
[X] Superhjältarna
[x] Monsters inc.
[X] Ett småkryps liv
[x] Toy Story
[x] Hitta Nemo
[x] Den lilla kycklingen
[X] Dinosaurier
Antal: 8

Totalt: 55.5 :) Whhhhioo jag klarade testet -le-

Läxor dagen lång..

Idag är en läxdag. Hittills gjort 3 av 4 läxor. Våra lärare är borta idag så vi har hemmastudier. Gjort allting som ska vara gjot idag. Men måste skriva en historia i "psykosocialtarbete" (en kurs vi läser nu) också. Den ska heta "Min ryggsäck" och vara typ en historia över mitt liv och vad som format mig till att vara den jag är idag. Än så länge har jag bara skrivit om början av min dagistid :) Vet inte riktigt om jag har insperationen just nu.. men den ska vara inne på Tisdag så det är bara att locka hit den så ska jag börja skriva på för fullt -le-

Lille Roger leker masor på mitt block så är lite svårt att skriva ;) hehe..

Friends Forever

Igår blev en väldigt trevlig dag :)

For in till skolan och skrev ett prov som jag hoppas gick helt okej! Satt sedan och väntade på bättre tider innan jag traskade in till stan och lunchade lite med en kompis, vi sprang runt hela stan för att hitta rätt ställe att äta på, sedan rätt ställe att handla vidare på -le- Men det var toppentrevligt :)

For sedan till skolan igen och hade Psykologi. Det var också jätteroligt!! Vi har bara haft 3 lektioner, men hittills har det varit mycket roligt, hoppas det fortsätter så! :)

Efter skolan tog jag bussen till min kopmis som hade hyrt film. Den var två timmar så klockan var rätt mycket när den var slut. Då åt vi lite middag och sen gjorde jag lite läxa medans hon lollade på med annat :)

Jag kom hem lagomt ett tag innan Heroes ;) Även det här var ett mycket spännande avsnitt, slutet var helt galet, tur att det är ett till avsnitt ikväll =D



glad att jag fann dig
glad att jag fann dig här i mitt liv
Ingen kan se mig som du gör
Som jag lever för
Nu när du fann mig
Ja nu när du fann mig här i ditt liv
Vet jag att änglarna dom hör

Om jag än vandrar i dödsskuggans dal
Så är jag inte rädd
För du är med mig
Du tröstar mig

Jag lämnar aldrig dig
Aldrig dig


Handledarutbildning

Det suger att vi måste gå en handledarutbildning som kostar massor av pengar. Men nu har jag och mamma anmält oss till nästa lediga kurs som är 15 NOVEMBER, det känns som en evighet.. men det blir nog bra :) Så snart är det inte lugna gator nåmer :p haha sådeså. Det känns jätteroligt :)

Det är
Ninas trafikskola.

Endast 8 dagar kvar!!

ÄNTLIGEN!! Bara 8 dagar kvar tills Desperate Housewives börjar igen :) Jag blir helt exalterad när jag skriver om det. Kan knappt vänta känns det som -le- Oj oj oj spännande.. Starten är Tisdagen den 18, kl 21.00 :) Längtar efter fortsättningen, haha älskar humorn! Alla 5 "husfruarna" har ju som sitt speciella. Så härligt..

image226

Har även fått upp ögonen för Heroes!! Det sjukt bra serie, sett de första två avsnitten. Det går på Onsdagar kl 21.00 så det är en rätt okej tid. Jag blev helt betuttad i den när jag såg förra veckan, så spännande på 1 avsnitt oj oj oj hur ska det då bli i fortsättningen? Det är verkligen något jag måste följa och se vad som händer :) :) :) Har ni tid så se det!!!

image227

Effektiv :)

idag känns det som att jag varit väldigt effektiv :) Steg upp ganska tidigt. For iväg och satte upp lappar om mitt projektarbete (blivit massa problem när jag skulle skriva ut dem, därför jag är lite sen i starten, som tur var har jag och Carro varit och pratat i klasserna så de vet ju som redan om det) på skolorna.

Sen snabbt till bussen och in till stan. Jag träffade Layla precis vid bussen och vi gick in på Strand och köpte en present till hennes lillasyster som fyllde år idag :) Efter det följdes vi åt till skolan där vi åt lunch! Vi åt ganska snabbt och gick sedan till idrotten.

Hade orientering idag, var med Nathalie och Carina.. hehe vi var rätt grymma ändå måste jag säga -le-

När vi väl var färdiga for jag direkt hem och började skriva på VG/MVG delen av Insparken till 1orna vi hade förra veckan. Jag fick ihop 5;A4 papper. Hoppas bara att innehållet är lite bra som mängden =/ men det löser sig nog :)

Sammtidigt som jag höll på att sitta och skriva började jag baka 2 långpannor "Kärleksmums" och 1 sockerkaka, till imorgon.

Hehe märker att jag måste berätta om mitt projektarbete nu. Jag ska starta en tjejgrupp på Ungdomsgården hära där jag bor, från årk 5-9. Imorgon har vi första "träffen" och då bjuder vi på fika :) SÅ det var därför jag bakade! Det blev i alla fall väldigt gott fika, så de går miste om något om de inte kommer tjejerna!!

När jag väl var färdig med allt fikabröd så insåg jag att jag hade ännu mera läxa. Så det var bara att sätta sig och läsa läxa till provet imorgon. Fick även besök av en kompis som fick sig ett provsmak av fikat -le-

Toksöta valpar!!!!

Helgen i övrigt var väldigt lugn. For hem direkt efter att jag piercat mig och var hemma hela kvällen. Mamma pappa och jag såg lite film, åt chips och sånt :)

Lördag for jag och mamma och strosade runt lite i det väldigt regniga piteå. Vi blev less väldigt snabbt och for till Syrran som bor dära (var därför vi for dit från början men vi svängde in på stan innan vi for vidare) ;) Hon och två kompisar har köpt 3 hundvalpar som var helt bedårande urgulliga! Jag var såväg att ta med mig en hem, oj så söt den var -love- Men mamma var skeptisk så jag bromsade upp lite! De köpte hundarna eftersom de var helt synd om dem, ägaren hade inte tagit hand om dem de allra minsta så de har vaccinerat dem och fått dem på fötter igen :) De var i alla fall helt otroligt söta och det gör lite ont i hjärtat att Syrran och hennes kompisar redan hittat köpare till två av dem (den jag ville ha) Men hon får det nog bra hoppas jag :)

Har du några bilder på hundarna att skicka syster??

På lördag kväll åt vi middag hos mormor och var där rätt länge på kvällen innan jag gick till en kompis och såg lite film :) Kom hem kanske vid 01.00 och somnade bums :)

Söndag betyder bara jobb som vanligt! hehe så finns inte mycket att säga.. Jag kom hem och åt middag. Sen spenderade jag nog mestadels tiden i telefon och framför dumburken!!

Ny Piercing!

Hehe ja eller ny och ny.. om man nu inte räkanr med öronen så är det den första -le- Jag har äntligen tagit mig modet och i Onsdags bestämde jag mig att ringa till Aeon och beställa tid för piercing. Hehe.. jag fick tid i Fredags kl 14.00!!! Wihooo.. tror ni att jag längtade? ;) YES

Så fredag skjutsade Sara mig dit och Theres stod redan lydigt och väntade utanför ;) Nästan direkt kom en kille och frågade om vi ville ha hjälp och jag sa att jag bokat tid för piercing. Han tog in mig i ett rum och sa att jag kunde hoppa upp på bänken som var där. 

Någon sekund senare hade jag en piercing i naveln. Grymt coolt!! =D

Än så länge har det läkt bra.. Hade plåster på fredag-lördag. Och jag ska tvätta morgon och kväll. Det har inte kommit något var än så länge, blivit lite rött och uppsvullet just nu men hoppas det försvinner snart :) Mycket nöjd är jag i alla fall -le-

My memory plays our tune



Detta är min nya låt jag nöter.. Den är så bra!!

Kaffe o Vägbeskrivning

Efter skolan blev det lite mer trevligt när jag, Sara och Theres åkte iväg hem till Theres (JA, Sara har faktiskt körkort från och med i måndags, Grattis!!) i Saras mammas bil. Theres bjöd upp oss på Kaffe och jag fick för första gången se hon och hennes mammas lägenhet. Mycket fin :) Och hennes katt var helt söt, alldeles brun (fast såg svart ut) och jättehårig och väldigt stor -ler-

Sen skjutsade Sara hem mig. Och jag måste ju säga att jag är helt värdelös på att beskriva en väg, TROTS ATT JAG ÄR MED I BILEN! Jag satt helt i min egna värld och tänkte inte alls på att hon inte vet hur man hittar hem till mig, så hon körde för långt och jag satt och sa höger fast jag menade vänster! När vi väl hittat hem till mig så ritade jag en karta så hon hittade tillbaka. Det gick dock bättre. Kan ju meddela att Theres var väldigt mycket bättre på vägbeskrivningen hem till henne!

image225

Mindre trevligt..

Ja, idag med våran "Inspark" för ettorna på bf blev inte riktigt som planerat. Dels var det enormt många som var helt frånvarande.. så det blev lite kalt i alla grupper, sen blev det problem med tider och grejs. En av oss "spindlar" blev väldigt upprörd och det gjorde mig otroligt stressad.. Jag hoppas att det inte drar ned mitt betyg.. Menar.. trots att det blev komplikationer höll jag humöret uppe och gjorde det bästa av situationen. Det är väl rätt bra hoppas jag..

Jag stryker bara ett sträck över dagen, okej?

Träning, skola & vänner

Jag ligger lite efter i bloggandet. Hehe.. känner värsta pressen av mig själv att jag måste skriva -le- Alltid jobbigt när man hamnar efter!

Började veckan med att måndag morgon kom mamma, moster och sara hem från sin resa :) For till idrotten och gick omkring och pratade med Nathalie hela lektionen ;) efter skolan for jag själv och simmade! Det var superskönt. Tyvärr blir jag väldigt torr i huden men ska försöka simma varannan måndag. Hoppas min hud klarar av det. Det är i grymt skönt. Speciellt när det inte är någon annan och man är helt själv :) :) :)

I veckan har jag jobbat massor med mitt projektarbete. Varit ut i årk 5-6 och pratat lite tillsammans med min extrahandledare. Det gick väldigt bra :) I skolan har vi sett en grym film (skriver mer om den sen) och även arbetat med våran aktivitetsdag för ettorna. Den är imorgon så jag hoppas på fint väder och många lydande elever -le- Jag ska springa omkring och fotografera (dokumentera) så jag hoppas det går bra :) Idag har jag även fått ha min första psykologilektion :)

Igår var jag och fikade med VictoriaRoasters hela kvällen. Vi hade väldigt trevligt.. pratade massor om politik och viktiga frågor i samhället (enligt oss) :) Vi hann även med att prata massor om betyg, krav och måsten! Vi hade i alla fall väldigt trevligt!

(jag har bokat tid 14.00 på fredag -hemlig-)

Fler sedda filmer.

Som ni märkt har det inte hänt mycket på filmfronten på senaste tiden. Men några filmer har det allt blivit av :) För länge länge sedan skrev jag det här inlägget, jag skrev aldrig något om de filmerna så de kommer nu:

Tyvärr kommer jag inte ihåg vad den tredje filmen heter, minns handligen och sånt men inte vem som var med eller vad de heter.. Men de två andra vi såg var: De Omutbara som handlade om några poliser som försökta få bort smugglingen av alkohol i chicago. Målet är att ta fast maffiabossen som var nyckeln till all smuggling. Helt okej film, bätre än väntat :) och (mitt val för kvällen): LiveNudeGirls som handlade om ett tjejgäng som hade en möhippa för (kim catrall) en av tjejerna. Lite småroligt film men rätt töntig och lite överdriven kan jag tycka. Men roligt tidsfördriv -le- Rätt snuskig kan man ju tillägga.. hehe

 


Jag har även under en tid sett Tusenbröder väldigt mycket (nu i slutet av sommaren) och för någon vecka sedan såg vi klart säsong 3, som är den sista av dem alla. Väldigt bra svensk serie som handlar om "Hoffa" som rånar en bank, hamnar i fängelset och så.. man får följa med i hans liv hur han tar sina beslut i livet och sånt. Väldigt bra för att vara svensk måste jag säga, gillar skådespelarna :)

  


Då förra helgen eller något sånt så såg jag och mamma en film som jag lånat av en kompis: Modesty Blaise, den handlar om ett rån på ett casino där Blaise jobbar. Hon pratar med rånaren och man får följa med i hennes tidigare liv innan hon blev den hon är. Även den var bättre än väntat :)

Ikväll har jag sett Apocalypto. Igår såg pappa den och jag gick upp till han efter halva och såg därifrån. Men ikväll nu när jag var själv så passade jag på att se hela! Var så nyfiken ;) hehe.. den var verkligen spännande. Pappa har köpt en surround anläggning och igår kväll testade han den. Vi spelade riktigt högt och hoppade till massor av alla ljuden -le- Väldigt spännande. Handlar om Mayafolket och man får följa Jaguar Paw som är son till hövdingen i byn kan man säga. Hela hans stam blir tillfångatagna och dödade. Paw flyr för att rädda livet på de få överlevande. Den är väldigt spännande! Rekomenderar den. Väldigt bra :)

 

Ensam, tomt..

Är helt själv ikväll. Pappa jobbar och resten är borta. Känns inte alls sådär skönt och härligt som det brukar. Kanske för att jag varit själv hela igår och idag!? I alla fall så känner jag mig bara väldigt ensam i kväll. Alla jag pratat med har annat för sig..

Vill att någon ska komma och se film med mig i soffan, var är du? -tom-