Tjejsnack v.22

Hemligheter
· Har du några hemligheter som ingen annan vet?
Neej.. inte nåmer tror jag -le-
· Har du en hemlighet som du kan berätta här? Nej
· Är du bra på att hålla hemligheter? Oh Yes! Man är ju ingen skvallertant inte.
· Är du en hemlighetsfull person Vet inte? jag tror att jag verkar öppnare än vad jag egentligen är.
· Vem berättar du helst hemligheter för? Dedu ;)

Morsdag - Blommor

Idag är ju det då inte en vanlig söndag som brukar innebära endast jobb och ibland läxor, nej idag är det ju morsdag -le- SÅ efter att jag städat färdigt gick jag och köpte snittblommor till mor min :) Jag satte själv ihop buketten, jag tyckte den blev fin. Till och med tjejen i kassan berömde mig för att den blev så fin -ler- Jag tror och hoppas att mamma gillade dem, det såg då ut så :)


   

Mysigt! <3

Kan jag säga något annat? Nu när jag sitter hära och ska skriva i min blogg kommer två av våra kattungar och somnar i min famn. De andra är väldigt rörliga och far omkring på min rygg, tangentbordet, jagar allt som rör sig på skärmen men även sättre sig och är allmänt bedårande söta!!

 

De är 8-9veckor nu och det börjar närma sig att vi ska sälja dem. Känns så tråkigt.. Man hinner fästa sig vid dem såå..


Något fel på mig?

Kan jag vara annat än sjuk?

Efter skolan på torsdag så for jag och Emil och fikade (drack kaffe) på MCM och kollade runt lite på stan. Jag kände redan då att jag började ha lite ont i halsen och så.. Men tänkte inte mycket mer på det än så.. För än på kvällen då jag började känna mig lite dåligare.

Fredag hade jag planerat som en shoppingdag, men på morgonen när jag vaknade kändes det skit, jag hade typ blivit jätteförkyld, låg i sängen heeela dagen. Men eftersom jag och tjejerna skulle på bio så duschade jag och drog iväg. Kände mig lite piggare på kvällen..

Idag vet jag inte, det har ändå känts rätt så bra fram till nu. Har inte tagit några tabletter alls, men ska göra det nu till middagen.

Jag är livrädd att tappa lukt och smak igen. Sist jag var sjuk (början av april) så försvann smak och lukt lääänge... typ en vecka. Och den har inte varit helt okej sedan dess, inte bra! Men än då länge är både lukt och smak med mig :)


Pirates of the Caribbean: Vid världens ände

Så bra film alltså! Jag och "brudarna" var på bio igår kväll. Vi blev fem stycken: Jag, Sofia, Sara, Theres och Malin :) Vi hade mycket trevligt!

Alla babblar om att den inte "håller klassen" och så vidare... Det är bara skitsnack. Den är toppen. Visserligen inte lika bra som ettan, men nog var den bättre än tvåan! Den var liksom roligare än de andra tror jag :P NU väntar jag bara på att få köpa en box med alla tre i en box ;) haha!!

Dock bör man ha sett ettan och tvåan för att fatta den. Men en riktigt häftig film är det. Jag typ grät -ler- inte ovanligt, jag vet! Haha.. Jag rekommenderar i alla fall alla att se den :)
Jag älskar sagor! :)

film

Sommarjobb!!

Har faktiskt inte skrivit det tidigare. Men den 11/6 börjar jag åter igen på min praktikplats Månen! Det känns toppen att få komma dit igen. Vill dit fler gånger, trivs så med personalen, barnen, det är nära och allt med Månen känns typ perfekt =) Jag i prioncip räknar skoldagarna som är kvar tills jag får börja jobba på månen igen.

Tyvärr tar de ej in vikarier på sommrarna så jag var tvungen att jobba åt kommunen för att få vara på månen. Lönen i år är skit, men att få vara med dem i tre veckor extra känns toppen!

Jag har även fått "inside-information" om att även de längtar efter att jag ska komma tillbaka ;) Hehe.. Så roligt! =D

Teater - Astrid Lindgren

Jag känner mig så otroligt less på skolan just nu. Det är som att det aldrig tar slut -suck- Jag har som ingen motivation just nu.. Vi håller på med skapandeverksamhet nu och fått en vecka på oss att göra en teater och fixa allt från någon att spela upp den för till manuset. Visst, det är en rolig grej, men jag är inte på hugget..

Vi ska göra parodi av Astrid Lindgren sagor. Jag är berättaren :)

Igår kväll skrev jag en hel bokrecension på tre sidor. Den blev faktiskt rätt bra tror jag -hoppas- Igår fick jag veta att jag klarade alla nationella i engelska B -pustar ut- Det var dock en del som var lite på gränsen till IG, men det lät inte som om att det gjorde något :) :) Jag är då nöjd över mig själv, och det är väl huvudsaken?


Tjejsnack v.21

Träning
· Varför tränar du?
Öhm.. för att gå ner i vikt och få starkare rygg..
· Hur ofta tränar du? förr tre gånger i veckan om man räknade med idrotten, nu en gång i veckan..
· Vad brukar du träna? styrke/kondition
· Finns det något negativt med träning? egentligen inte
· Finns det något positivt med träning? man blir piggare, orkar mer.. känner sig nyttigare!

Jobbdag som vanligt.

Jag tror att det blivit en vana för mig att göra läxor på söndagar nu för tiden!?

Jag for och städade på mina jobb som vanligt ungefär vid halv två. Jag var färdig och hemma ungefär vid sex. Eftersom jag städar själv så tar det ju lite längre tid. Men pengar blir det, så det kan det vara värt :)

När jag kom hem satte jag mig nästan direkt med min rapport i samhälls/svenska som jag skulle lämna in på måndag. Eftersom jag for till stockholm och inte hunnit bli färdig med rapporten ägnade jag heeela kvällen åt att skriva på den. Jag kom inte i säng förän kl tre, helt sjukt! :p Men är man ute i sista minuten så är man.. typiskt mig! Men jag hoppas på ett VG, i alla fall i Samhällsen. Jag vill vill vill vill vill vill ha Vg i mitt slutbetyg från Samhälls!! Jag tycker att jag ska vara värd det -le-

Happy Feet

film

Åh så gulligt film det var -love- Den var helt bedårande. Handlar om en pingvin som inte kan sjunga som bara steppar -le- Han blir dock utstött ur flocken.. Men den var så otroligt söt. Jag måste bara ha den! :) Jag måste ha en stor förkärlek till barnfilmer, speciellt när huvudrollerna är tecknade så otroligt gulliga. Det var som om att han var alldeles luden och man ville bara mysa med han.

Han borde ju finnas som mjukisdjur -le- Jag vill ha en pingvinmjukisdjur! :) Hur härligt hade inte det varit på en skala? :)

Lördag - Hemma igen

På lördag morgon tog jag och Syrran Arlanda express till Arlanda och mötte vänner på flygplatsen som skulle med samma flyg. Det var roligt! :) Vårat plan for från sthlm 09.50 och vi var hemma vid 11.05.

 

När vi kom till Luleå igen så kom mamma och hämtade oss. Även mina vänner. Sen for vi hem och hämtade andan lite innan jag och mamma for till DollarStore och CoopForum och handlade lite till kvällen. Jag köpte även en loggbok till mitt projektarbete. Var hemma till lite senare på eftermiddagen då jag gick till min kompis och såg Happy Feet.

Fredag: Dag3 i Sthlm.

Fredagen vaknade vi ganska tidigt och jag gick och duschade innan jag och syrran packade ihop oss från min morbror. Jag fick med mig tre filmer av han som han hade köpt på dvd, jag som vanligt är alltid glad att ta emot filmer av alla slag -le-

Vi tog pendeltåget till min andra morbror på söder och gick till dem. Där satt vi ett tag och drack lite kaffe innan jag och syrran med min morbror for in till centralen. Det blev en riktig shoppingdag för mig. Jag köpte två tröjor med dragkedja på cubus, ett linne på zara, smycken från hm, en väska från wedins och lite annat smått -le-

Vi hann även med att äta lite på Max som en liten paus. Det var jättevarmt ute och jag kunde till och med ta av mig jackan, mycket skönt =D

När pengarna var slut drog vi oss tillbaka mot söder där min morbrors fru var hemma och släppte in oss. Hon for dock typ direkt iväg och skulle möta min morbror eftersom de skulle handla. När de kom tillbaka lagade de kycklingfileer och ris, mycket gott och starkt blev det :)


Vid 19.20 kom vi alla fyra till Kungsträdgården där rixfm festival var. Tyvärr hade Mika fått öroninklamation (jag vet, det suger.. hade tagit mig ända ned till sthlm för att se han så kom han inte ens -suck- men det var roligt ändå) men det var många andra bra artister där :)

 
(Martin Stenmarck och Mel.C)

E-type, Han sjöng sin nya låt och två gamla :)
Erik Segerstedt, Han sjöng faktiskt en jättefin låt som heter: Wherever you are
Sonja Aldén, Hon hade otroligt fina låtar och hon var så bra live. Jag gillar henen skarpt!
Bosson, Hehe.. jag gillar ju bosson -le- trots att alla hans låtar låter ungefär lika.
Sebastian, Usch vilket slämmo han är.. hojja, ville inte titta på han -ryser-
Marie Lindberg, Hon är duktig, faktiskt fuktigare live än jag förväntat mig! :) 
BWO, Behövs det skrivas någonting? de är coola!!
Magnus Carlsson, Han är ju så söööt!!! Jag gillar han :)
Mel C, Det var lite häftigt att se henne, hon är ju inte sådär speciell men det var ändå roligt :)
Markoolio (och "stand in Linda"), Han har ju fart i sina låtar, det händer någontign på scenen, det är roligt att se på!
Måns, Åh.. när han sjöng Cara mia! Wow.. så bra det var!!
Martin Stenmarck. Jag har ju inte varit något Stenmarck fan tidigare. Men jag tyckte han var duktig. Och han såg ju faktiskr väldigt bra ut -le-

Rix morgon Zoo, De var helt grymma och jag höll på skratta ihjäl mig, de ägde!! Hade helt klart inte varit lika roligt utan dem! De bjuder verkligen på sig själva, så roligt :) :) :) Gert bjöd även på lite magdans -skrattar- Gert hade även ett gympapass med sin rosa träningsoverall! ;) De fick många många + av mig!
Erik, Maria, Micke och Sofia, De övriga radiopratarna på rix, det var roligt att se Micke och Sofia :)

Torsdag: Dag2 i Sthlm.

Torsdag steg vi upp och jag och syrran åkte in till centralen där vi mötte hennes kompis. Hon tog oss med spårvagn mot djurgården där vi gick på Nordiska Museet (jag vet, jag är lite kulturell -skrattar-) De hade en utställning om samlarsaker. Det var "vanliga människor" som sammlar på olika saker, typ pez figurer, tändare, tablettaskar, näsdukar och allt man kan tänka sig -le-


På övervåningen hade de typ en "tidsresa" där de hade gamla kläder, skor och dockskåp. Men även hur man firar olika traditioner hära i Sverige. Det var roligt att se :) När vi gått färdigt på Museet hade min morbror med familj kommit dit och vi alla gick och åt lunch och fikade lite på Blå någonting :P haha.. det var väldigt dyrt men mycket mysigt :)

När vi fikat färdigt började vi gå in mot centrum. Vi kom överrens om att gå ända till söder, så det blev en lång promenad för oss :) Det var mycket skönt men dock lite blåsigt.

När vi prommenerat och klockan började närma sig sextiden hittade vi en grekist resturang på söder där vi allihopa åt en supergod middag. Det var väldigt trevligt :)


Min morbror med familj for hem och jag syrran och hennes kompis gick och satte oss på en pub ett litet tag innan vi for hem till min morbror och åt lite smörgås och drack the :) Mycket trevligt!!

Onsdag: Dag1 i Sthlm.

Från Luleå for planet 06.35 men vi anlände till huvudstaden ungefär halv nio eftersom planet från luleå blev lite försenat pga att det var för lite bemanning i tornet på Arlanda. När vi kom fram till Arlanda tog vi flygbussen till centralen och låste in våra väskor innan vi gick på stan.

   
(var tvungen att ta lite kort i planet på frukosten
och så jag hade koll på säkerheten!) -skratt-

Innan vi virrat runt klart och väl kom ut på stan så var klockan ungefär kvart i tio och vi kom precis för att se insläppet till den nya kollektionen av Kate Moss kläder på Top Shop. Jag och syrran fattade inte mycket men nyfikna som vi är föjlde vi efter strömmen in i afären för att se vad som hände -le-

Vi strosade omkring på stan och jag hittade då inte mycket att köpa, köpte dock två par örhängen någonstans dära i vimmlet av affärer och lite godis från Lagerhouse.
(Lagerhouse är bland de roligaste prylaffärer som Stina varit på)

Vid lunchtid träffade vi min morbrors fry och lilla Alicia på stan och vi gick till Kulturhuset och åt lite lunch, jag åt en toast av något slag som var riktigt god :) Sen gick vi alla fyra mot gamla stan och där mötte min morbror upp oss och vi satte oss på ett jättemysigt fik på ett typ tak. Det var soligt och varmt, mycket skönt motför regnliga luleå!!

   
(detta är lunchen och alla vackra färger hemma hos dem på kvällen)

Vi tog pendeltåget dit de bor och gick och handlade lite mat. Vi kom hem till deras hus vid kanske halv åtta och började göra middag - tacos. Vi kom inte i säng förän vid tolv.

Alicia fick även ett paket av mamma,
eftersom hon nu hunnit fylla 1år <3

11 timmar 50 min

Jepp.. kl 06.35 lyfter vi och far mot Arlanda.. Börjar bli nervös nu. Jag har inte ens packat än -suck- men måste skriva på min rapport lite mer innan jag packar.. eller så packar jag så jag kan skriva sen.. hm.. har inte bestämt mig än -tänker-

jag packar nog först och skriver sen -le- men ska försöka vara färdig om senast en halvtimme (vet redan i huvudet allt jag ska ha med mig) :)

Nationella IGEN!

Idag har vi haft två engelska nationella efter varandra.. Var så nervös innan att jag tappade min mobil i min mat, klantigt jag vet! När jag är nervös blir jag altingen alldeles stel och känner mig allmänt stressad eller så flipapr jag ur totalt och blir uppjagad och sådär ni vet.

Kändes som att provet gick skit och jag chansade på massor.. Men jag hoppas fortfarande på G.. tycker att skulle jag ligga på IG borde hon ha varnat mig!!

i övrigt gnatar jag på med rapporten.. är sjukt nervös!!

Besök av en döv.

Skolan har varit som vanligt, kom dock ruskigt försent till Engelskan.. men men..de såg ändå slutet på en film jag redan sett många gånger så det kanske inte var det värsta att missa.. men så onödigt!!  Efter det gick jag till idrotten och tänkte inte vara med på grund av min rygg men jag och Sandra gick och hade massage, det var faktiskt väldigt skönt :)

Sen hade vi Teckenspråk och när vi kom dit var det en som är döv där som vi skulle prata med.. kände mig helt klumpig och allt jag teckande blev typ fel känns det som, vi har vårat slutprov på Måndag.. hoppas det går an.. Jag hoppas på ett VG i alla fall.. Men men.. dessa betyg -suck-


Bussdrama!!

Även idag började som en skitdag!!! Jag vaknade kl åtta då jag tänkta gå upp och duscha men somnade om lika fort och vaknade kl 08.58 i panik (eftersom min buss går 09.19) Jag stiger upp och gör min klar, är dock inte färdig förän när bussen ska gå om 2 min så jag väntar på nästa buss som ska gå 09.34 och självklart när jag precis kommer fram till bussstationen så far bussen iväg. Jag trodde att jag skulle ge upp eller något men stod dära i regnet och väntade snällt på nästa buss som kom efter 11 eller 12 min.. hmpf.. vilken start på dagen!! -suck-


Tjejsnack v.20

Hur mycket man är du?
· Byter du glödlampa om det går en? Självklart om vi har en hemma det vill säga!!
· Tankar du bilen? Nej, eftersom jag inte har någon bil eller körkort..
· Vet du vad man gör om en propp går? Jepp, måste veta sådant när mina föräldrar är på vift hela tiden!
· Vet du hur man installerar tvkanalerna på en ny tv? Njaa.. inte av mig själv men finns ju instruktionsböcker och då kan jag :)
· Fixar du stopp i handfat/duschbrunn? Jepp.. även i toaletter :P haha

Dålig dag!!

Heeeeeeeeeeeela dagen idag har gått åt till JOBB!! så jobbigt.. städade i fem timmar utan mp3:n eftersom jag glömde den hemma.. Idag gick det riktigt segt.. var som om att mina fötter satt fast i golvet och vägrade röra på sig! Men städat blev det och riktigt ordentligt hoppas jag :) Och till råga på allt så hade jag sjukt ont i ryggen (fortfarande, ja) det suger.. minte riktigt min dag idag i alla fall -suck-

Nu på kvällen har jag renskrivit "fallet om Louise" eftersom jag och syrran drar till stockholm ska jag göra färdigt rapporten på tisdag! Så då vet ni vad jag kommer pyssla med imorgon! :) Självklart är det fortfarande Samhälls/Svenska rapporten jag pratar om -le-


Eurovision Song Contest!

Igår vann Serbien Eurovision Song Contest. Det var det enda rätta! Men i övrigt fattar jag inte hur länderna röstar? varför dissade de Sverige? kanske är jag ljusblå men jag tyckte The Ark var så mycket bättre än många än de som kom före dem. Och Finland var ju hur bra som helst och alla länder bara totaldissade dem! Tyckte synd om dem. Jag tror att de inte vill ha med oss nåmer. De gillar inte Sverige. Men får jag fråga vad vi gjort dem?? Puckon :(

Jag är i alla fall glad att Serbien vann, hon ägde!! Älskar låten, men det vet ni ju sedan
tidigare!! Hon var jätteduktig, blev så glad att hon vann!! :)


Här är resultatlistan:
1. Serbien 268 Helt klart värd att vinna!!
2. Ukraina 235 Rolig dansmusik, men melodifestivalen.. hallå? Vart är vi påväg?
3. Ryssland 207 Häftig rockig låt, gillar den!
4. Turkiet 163 Den här är riktigt meddragande, älskar början av musikvideon, så häftig!
5. Bulgarien 157
6. Vitryssland 145 Gillar låten, speciellt de dära vita filurerna i musikvideon :P
7. Grekland 139
8. Armenien 138
9. Ungern 128
10. Moldavien 109
11. Bosnien & Herzegovina 106
12. Georgien 97
13. Rumänien 84
14. Makedonien 73
15. Slovenien 66
16. Lettland 54
17. Finland 53 Toppenbra låt, så taskigt att inte ge den mer poäng!
18. Sverige 51 Vi borde kommit högre upp!
19. Tyskland 49
20. Spanien 43
21. Litauen 28
22. Frankrike 19
23. Storbritannien 19
24. Irland 5 Supervacker!

Tyckte sååå synd om Irland, jag gillade verkligen deras låt, den är så vacker!! Sitter och nöter även den väldigt mycket. Dock såg hon inte så glad ut när hon sjöng, musikvideon är supervacker. Hon har så fina ögon!


Rix fm Festival - Sthlm

Jag frågade min syster Sara idag lite spontant om hon ville följa mig till Rix fm festival i stockholm eftersom jag inte kunde fara och se Mika i påskas. Hon svarade JA! Jag blev eld och lågor. Vi tittade runt på tåg och flyg, syrran ville ta tåg och jag flyg -le- Men vill ni veta en häftig sak? Vi har bokat!! Fanns inte många biljetter så det fick gå lite snabbt, men oj så kul det ska bli. Vi far på Onsdag med första flyget och kommer hem på lördag dag :) Åh så kul det ska bli!! =D Jag längtar massor, ska äntligen få fara och se mika.. kan ni förstå? Ojojoj...

Stockholm - Här kommer jag!!


Rakt in i mitt hjärta!


Den här låten är såå underbar, den är så vacker så jag kan lyssna på den i evigheter.. Jag vet inte alls vad den handlar om annat än "Lesbisk Kampsång" Men den är så underbar, hon har så otroligt bra röst.. oj oj oj.. Den är så vacker så vacker så vacker.. jag kan lyssna på den om och om igen.. hela dagen har jag hört denna underbara låt! Jag vill bara höra den igen och igen! Den går rakt in i mitt hjärta just nu. Den känns stark, den har allt.. att se den live hade varit en upplevelse skulle jag tro.. oj oj oj..  Älskar bakgrunden i den här sången. Älskar deras dans.. och färgerna, glittret.. ALLT!!! -vill se live-

Marija Serifovic - Molitva (Serbien)

Grattis Gumman!!

Idag (fredag) Den 11 Maj fyller min ängel år.

Hon betyder allt för mig. Finns ingen som ställt upp så många gånger som hon för mig. Vi har umgåtts massor och vi känner varandra utan och innantill, är det någon som vet hur jag fungerar är det hon. Ibland tror jag att hon känner mig bättre än mig själv, är det möjligt?

Jag älskar dig för den underbara personen du är! Tack för att du finns i mitt liv och kan få även de mörkaste dagarna i mitt liv lite ljusare -love- Du stödjer mig i vått och torrt.

Ingen kommer någonsin att förstå.

~Tvillingsjälar~

Naturkunskap!

Glömde även att skriva att i Måndags hade jag min sista lektion på NK:n har gjort färdigt den kursen nu, jag hoppas på VG! :) Men jag är inte alls säker på ett jag får det.. men hoppas går ju alltid..

På torsdag fick vi veta våra betyd i "Barn, förskola, skola" kursen. Jag får MVG! Åh vad glad jag blev. Jag har haft det högsta på alla uppgifter och prov vi gjort under hela året förutom på en som jag hade ok när jag brukar ha ok+ så det var ju ändå bra måste jag säga! :) Det känns toppen!!


Tourette syndrom, TS

På torsdag hade vi ännu en föreläsning. Det var en mamma till en pojke som har ADHD, Tourette Syndrom, Aspbergers Syndrom och även Autism men något till handikapp tror jag att han hade också.. Hon var väldigt.. ärlig.. måste jag nog säga.. Hon sa verkligen vad hon tyckte och hur det var, det märktes på henne..

Tidigare på dagen såg vi en film om att bli mamma i tidig ålder.. Brandalarmet gick även i skolan så vi fick stå ute och frysa lite där mitt på dagen.

På morgonen hade jag min sista lektion Engelska på torsdagar! :) Vi hade Nationella muntliga delen också. Vi fick sitta två och två och förbereda oss.. sedan prata om olika ämnen och så.. Jag hoppas och tror att det ändå gick relativt bra, jag är ju som mycke för att prata -ler-

Tunisien!

tunisienonsdag dag kom Mamma, pappa, moster och Thomas hem från Tunisien på förmiddagen.

På tisdag kväll fick jag otroligt ont i ryggen som även höll i sig till onsdag, så jag låg mest på golvet och hade ont.. Men när mamma väl kom hem från jobbet for vi och handlade hon och jag innan vi kom hem och åt Carbonara. Efter det skjutsade pappa hem Pija och Malin till Piteå.

Jag gick över till min kompis och kollade in hennes packning.

Adopterad.

Onsdag i skolan bestod av föreläsning även då. Det var en tjej som är adopterad som var och pratade om hur det var att vara adopterad och hur hon haft det i sin uppväxt.. Hon är lärare på min skola fast i Ledarskap så har sett henne springa omkring på "vår mark" några gånger -le- Hon var väldigt duktig även hon! :)

Annars arbetade vi bara med vårat projektarbete om Samhälls/Svenska i skolan..

Coyote ugly

filmSåg Coyote Ugly på måndag med Emil efter våran lilla chokladkaka ;) Det här måste vara bland de mest underbara filmerna någonsin!! Inte bara musiken som är underbar, hela filmen
och alltet i sig! Den är en 10 poängare, självklart finns den i min sammling och jag har sett den säkert 10 gånger minst! Och jag kommer lätt se den 10 gånger till :)

Handlar om en tjej som flyttar från sin stad för att försöka få sälja sina texter till någon större kändig.. och hennes väg till fråmgången.. typ :) Riktigt bra film. Den har allt!!


Föreläsningar - Handikapp

Tisdag bestod av mestadels föreläsningar från morgon till eftermiddag:

Vi började dagen med att två militärer kom och pratade med oss om att gå i lumpen och försvaret i Sveriget, de var trevliga och det skulle vara roligt att göra typ "Mini-lumpen" eller något liknande. Det var faktiskt roligt att höra lite om Sveriges försvar!

Direkt efteråt fick vi prata med en kille hära i Luleå som har Aspbergers Syndrom, ADHD och flera andra saker. Han och hans mamma var och berättade om själva handikappet och hur det hade gått i livet m.m Det var väldigt intressant och man fick verkligen veta  bra saker!

Efter det hade vi lunch, sen kom det en tjej som jobbar på
Attention som själv hade ADHD och Tourette Syndrom. Hon hade även två barn som hade samma handikapp.. Hon var riktigt duktig även hon!! :) Hon berättade både från sitt eget synhåll hur det var att ha dessa handikapp men även hur det var för hennes barn i skolan och hur man ska bemöta människor med olika handikapp..

Meningen är att vi ska vidga våra tankar och vara uppmärksamma, även hur vi ska bemöta barn med olika handikapp som vi självklart kommer att möta om vi jobbar innom förskola/skola.

Chokladfondue

I måndags ringde Emil och ville äta lite chokladfondue med mig. Jag hade lite grädde som jag tänkte att det måste vi ju blanda i de fyra smälta chokladkakorna. Tyvärr så blev det som chokladkaka när vi smälte ihop det.. lite synd men men.. vi åt då massor med frukt! Vi hade bland annat: Banan, äpple, appelsin, kiwi, annanas m.m

Vi konstaterade att grädde skulle vi inte blanda med choklad i fortsättningen ;)

Tjejsnack v.19

Flört & Dating
· Vad är ditt bästa flörttips?
Hehe.. har nog inte något speciellt.. känna efter i vibbarna :p
· Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Njae.. jag tror att sådant växer fram men det är kanske inte omöjligt!?
· Vad är det första du lägger märke till hos en kille? Ansiktet... olika på alla..
· Beskriv den bästa daten du varit på. Har ej varit på någon date!
· Har du provat nätdating? Inte det inte..

Vuxenpoäng.

Hittade på en annan blogg en tjej som länkade till ett vuxentest: Hur vuxen är du egentligen?
Min ålder borde egentligen vara 27.6 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse -ler-

Hur vuxen är du? :)

Jobb = Pengar

Sitter hära och ska snart iväg till bussen och in till stan och jobba. Känns lite segt att inte ha mor med sig till jobbet men men.. Pengar pengar pengar.. Sitter i alla fall o laddar min mp3 så jag kan underhållas till stor del i alla fall -le- Borde äta någonting  nu innan jag drar iväg.. får väl se vad hon händer -le-

hm.. vet inte riktigt hur lång tid det kommer att ta att städa helt själv på båda ställena.. men kan ju räkna med ca fyra timmar.. aja.. måste sätta lite fart nu!!

Mitt allt.

.Minnesvärt. Underbart. Livskvalité. Glädje. Bekräftelse. Ge. Vardag. Mysigt. Skratt.
.Kärlek. Vänskap. Kommunikation. Tillgivenhet. Sammhörighet.
.Mitt liv. Mitt allt.
miranda


One last dance & NewYork minute

Idag blev det att se två filmer nämligen: One Last Dance och New york minute.


Såg först One Last Dance med Patrick Swayze och hans fru Lisa Niemi (har hon släkt härifrån?!) Den var väldigt bra och jag vill ha den! Jag har en stor tendens att gilla "Dansfilmer" de är som.. vet inte.. sensuella! Och jag gillar ju kärleksdrama :P haha.. Men jag måste säga att inget och jag menar INGET klår Dirty Dancing! Åh.. finns det någon finare, gulligare, sötare film? Den är kult upp till toppen!

Lite senare på dagen såg jag New York Minute.. den var väl sådär.. lite hattig och barnslig efter den föregående filmen jag såg.. ja.. det är ingen film jag kommer köpa men lättsam att ligga och halvse när man fördriver tiden -le-


Saw3

film

Senare på kvällen efter maten såg vi Saw 3. Jag vet inte om jag tyckte den var speciellt bra faktiskt.. Den var lite obehaglig i början men sen spårade det liksom ut tycker jag faktiskt.. lite spännande blev det i slutet också.. Man var tvungen att tänka lite.. men alltså.. jag antar att det kommer en fyra? eller? Nja.. alltså.. jag har ju ettan och tvåan.. blev lite besviken över den här men måste ju som ha trean också -le- hehe..

Man är ju som man är när man inte blev som man skulle ;)

Livskvalité!

fredag kväll så bjöd jag min kompis på tre-rätters middag eftersom hon fyller år nästan vecka, hon fick även ett presentkort på Flora Klinik (spa och massage grejs) Inte illa va? :) Jag kan börja med att säga att det blev otroligt gott och väldigt uppskattat! Wohoo -toppenbetyg- Haha.. I alla fall..


Förrätt:
Svamp snittar
Huvudrätt: Grillad oxfilé, sås och klyftpotatis
Efterrätt: Vit chokladmousse med fruktsallad


Jag började med att göra efterrätten eftersom den skulle stå i kylskåpet två timmar innan servering (Jag hade tidigare gjort marinaden som Oxfilén låg i) Efteråt började jag med svampsnittarna då jag hackade svampen i små bitar och stekte tillsammans med lite kryddor, sen la jag svampen på rostbröd och la ost på det, efter det i ugnen! Under tiden började jag sätta igeng grillen och grillade köttet.. och ja.. sås och klyftpotatis är väl inte så jätte avancerat -le- Det blev i alla fall jättegott allting.

Dock skulle jag inte stoppat i så mycket mango i fruktsalladen (Stina gillar inte)


Engelska - Writing

På fredagen kl 12.00 hade vi Nationella i EngelskaB delprov 1 av 4 -puh- När jag kom fram till skolan var jag så nervös att jag knappt kunde prata. När min lärare kom och låste upp klassrummet mådde jag illa av nervositet..

Det kanske låter sjukt men grejen är att om jag misslyckas totalt på mina nationella så skulle hon mycket väl kunna sänka mig till IG, och tro nu inte att jag är en sån som skolkar och så.. Jag har kanske missat högst 7 lektioner på hela året, och vi har två i veckan! Jag har lämnat in alla uppgifter i tid och ja.. jag har verkligen försökt. Men jag suger verkligen. Vet inte varför jag har så stora problem emd just Engelska, jag kan det inte.. Jag kan prata och så men det är på stavningen och gramatiken jag faller.

Åter igen till Nationella.. jag tror och hoppas att det gick relativt bra.. Jag hoppas på ett G i alla fall.. åh.. nu blir jag nervös igen när jag tänker på det.. tänk om det var uruselt det jag skrev???

Jag måste klara G!!!

DEJAVU

Jag hoppade av bussen och gick till kompis och stekte lite palt eftersom jag ej hade lyckats få i mig någonting tidigare.

Vi såg även filmen: DejaVu. Den var faktiskt väldigt bra. Blev lite paranoid.. men sådant kan väl inte vara värkligt? visst inte? -le- Det vågar jag inte tro på! Men den var faktiskt väldigt bra och spännande. Handlar om en polis som ska utreda ett terrordåd och så.. Jag skulle nog faktiskt kunna tänka mig att köpa den, om inte annat se den igen :)

Kullerbyttan

I torsdags kväll for jag och klassen iväg till Boden på ett studiebesök på förskolan Kullerbyttan De arbetar med pedagogiken: Reggio Emilia. De var jättetrevliga de som guaidade oss på förskolan. Den var verkligen häftig, långt ifrån en "vanlig" förskola.

Hittade 
Kullerbyttans hemsida, så här kan ni själva kolla lite :) :) :)

Det var en mycket trevlig kväll faktiskt! :) Det blev lite tjorv och missförstånd om vart vi skulle vara, min lärare trodde först att det var i Sävast. Men så var det ju inte -le-

På hemvägen satt jag och pratade med min lärare hela bussresan, hon är ju faktiskt trevlig.. -ler-

Baby let's rock the night away

miranda
It's like the flowers and the bees
Like the mountains and the trees
The love I feel for you baby
Like the desert needs the rain
It will always feel the same
The love I feel for you baby


~*~*~*~

You turn me on
Got me longing for the hot stuff
Something inside me tells me this is real

Regnbågsbarn

Idag på skolan så hade vi prov i BF om olika pedagogiker, trodde att det skulle gå riktigt dåligt men jag läste igenom det igår kväll och idag flera gånger innan så det gick nog faktiskt kanske an skulle jag tro, G måste jag då få.. Annars blir jag besviken!

På morgonen satt jag och arbetade med våran uppgifk i Samhälls/Svenska om brott och straff. Då såg jag ett TV-program på internet som tidigare gått på TV.. Det tog hela lektionen och som sagt hade vi provet efter det. Och efter lunch så började vi arbeta om Regnbågsbarn.

Eftersom vi fick för lite komp förra veckan då vi var på föreläsningen på torsdag så fick vi sluta 13.10 idag! Superskönt!!

Mobilproblem!

Min mobil har pajat i lördagskväll. Jag kan inte höra när någon ringer.. Alltså.. samtalet går fram och de  som ringer hör mig men jag hör ej dem. Och jag kan inte ringa. DET SUGER! Så jag har tagit en gammal mobil jag hittat i våra lådor nu. Den är rätt okej men känns stor :p Gör ont att ha i fickan när man sitter fel -ler-

Men har inte hittat någon som jag vill ha som inte kostar en förmögenhet.. Jag kollar runt lite!

Självklart är jag så duktig att jag sparat alla mina telefonnummer på mobilen och inte kortet.. eftersom jag förra eller dåförra året tappade bort ett kort med alla mina telefonnummer. Nu har jag bestämt mig att bli gammalmodig och skaffa mig en telefonbok och skriva upp mina telefonnummer så jag inte behöver tjorva som jag gör! Hehe..

Bäst Musik Just Nu!

Här kommer lite bra musik för tillfället -le-
Velvet - Fix Me
Lasgo - Cry
Martin Stenmarck - Hand i hand
Fibes oh fibes - Get up
Take That - Shine
September - It doesen´t matter

Har tänkt lite.. och det är helt sjukt men musik kan ju faktiskt vara "sexig".. jag tycker det.. Hehe.. ett bra exempel är ju Beyonce ft. Shakira - Beautiful liar men även Justin Timberlake - Sexyback :) Fast finns ju många fler!!

Det här var i alla fall några av mina mer eller mindre favoritlåtar just nu. Men Velvet och Lasgo är helt klart på toppen!!

Spider Man 1&2

filmI helgen gick ju Spindelmannen 1 & 2 på TV, självklart såg jag båda två :) Jag trodde att jag sett tvåan men är inte helt hundra. Jag brukar ha väldigt bra minne och komma ihåg massor men jag gjorde inte det.. så blev lite osäker. I alla fall har jag sett båda två nu igen :) Jag tycker de är lite småsöta filmerna. Snart blir det att se 3:an också!!

(fast måste också skriva att jag tycker att ettan är bäst av dem två)

Jobbet

Söndag blev en vanlig söndag och vi var och städade, dock var det sista gången min mamma städar tillsammans med mig nu. De far utomlands och då tar jag över helt över sommaren (minst i alla fall!!) -småler-

Ikeatur nr3

I lördags var jag och mina syskon med mamma till Ikea i Happis och shoppade lite. Jag var ganska duktig och handlade faktiskt ingenting. Men när vi gick över till Skopunkten blev frestelsen för stor och jag köpte ett par skor ;) Tyvärr har jag ej lärt mig att gå i dem än så jag får nöja mig med att titta på dem tills vidare -le-


Tjejsnack v.18

Språk
·Pratar du något språk utöver svenska? Engelska och teckenspråk (om det nu räknas!?)
·Vilka språk har du studerat? Svenska, Engelska, Tyska och Teckenspråk
·Har du någon gång läst en hel bok som inte varit på svenska? Oja, på Engelska
·Tycker du att det är viktigt att kunna andra språk? Ja, det tycker jag..
·Vilket språk önskar du att du kunde? Jag önskar att jag kunde Engelska bättre än jag kan och.. kanske.. franska!? :P