Föreläsningar - Handikapp

Tisdag bestod av mestadels föreläsningar från morgon till eftermiddag:

Vi började dagen med att två militärer kom och pratade med oss om att gå i lumpen och försvaret i Sveriget, de var trevliga och det skulle vara roligt att göra typ "Mini-lumpen" eller något liknande. Det var faktiskt roligt att höra lite om Sveriges försvar!

Direkt efteråt fick vi prata med en kille hära i Luleå som har Aspbergers Syndrom, ADHD och flera andra saker. Han och hans mamma var och berättade om själva handikappet och hur det hade gått i livet m.m Det var väldigt intressant och man fick verkligen veta  bra saker!

Efter det hade vi lunch, sen kom det en tjej som jobbar på
Attention som själv hade ADHD och Tourette Syndrom. Hon hade även två barn som hade samma handikapp.. Hon var riktigt duktig även hon!! :) Hon berättade både från sitt eget synhåll hur det var att ha dessa handikapp men även hur det var för hennes barn i skolan och hur man ska bemöta människor med olika handikapp..

Meningen är att vi ska vidga våra tankar och vara uppmärksamma, även hur vi ska bemöta barn med olika handikapp som vi självklart kommer att möta om vi jobbar innom förskola/skola.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback