Lunchbuffe

Idag har jag varit och lunchat med en kompis på stan. Vi åt supergod lunchbuffe på Ban Thai för 69 kr :) helt klart värt pengarna :P innan träffade vi hennes kompis Nils på stan som vi gjorde sällskap ett litet tag!

Jag handlade ingenting under min vistelse på stan -stolt- haha ;)

kaktusutställning och vofflor ;)

kaktusTisdagen var jag hemma själv hela dagen. På eftermiddagen gick jag dock till mormor och vi åt middag där. Efteråt for jag, syster och mamma till Dollar Store och Växtriket. På växtriket var det en rätt häftig kaktusutställning :P haha inte visste jag att man brukar ha sådant?! -ler- Jag köpte tre par sockar på Dollar Store och en supersöt liten kaktus på växtriket :P

Efteråt for jag till Gården där A var och där bjöds det på vofflor :) Efter gården såg jag Desperate Housewives. Riktigt roligt som vanligt :) Har inte än köpt säsong två av desperate housewives men det är inte långt bort känner jag i vibbarna nu ;) haha

Besök :)

Simone och Emil

Måndag kväll kom Emil och Simone förbi mig på kvällen :) Vi drack the och åt massor av kex! :) Efteråt spelade jag massor av bra musik för dem ;p haha..

(mina fina, sköna, söta kuddar från IKEA i bakgrunden -ler-)

Häktad för mordförsök - Luleå

Häktad för mordförsök

LULEÅ, KURIREN.

Den 18-årige Luleåbo som 23 februari anhölls misstänkt för mordförsök häktades i går.
Han ska nu genomgå stor rättspsykiatrisk undersökning.
I polisförhör framkom att 18-åringen varit inlagd på vuxenpsykiatrin på Sunderby sjukhus helgen innan dådet.

Den 18-årige mannen erkände i går frihetsberövande av sin tidigare flickvän fredagen den 23 februari. Ur polisförhören framkom att  flickvännen besökte honom i hans lägenhet för att hämta en del saker hon glömt. De hade tidigare bott tillsammans men i december hade paret separerat. När den före detta flickvännen 23 februari efter att ha plockat med sig sina saker skulle gå ut ur lägenheten höll 18-årigen kvar henne mot hennes vilja. Det pågick 1-2 timmar.
Det var först när 18-åringens mamma och bror råkade komma hem till hans lägenhet som hon fick chans att lämna den. Mamman ansåg då att 18-åringen inte mådde bra och sade åt honom att följa med henne hem.
Hon gick ner till bilen och han skulle komma efter. Under tiden hade flickvännen som inte har körkort hunnit ta sig till närliggande busshållplats.
Innan 18-åringen lämnade lägenheten tog han med sig en kniv, en kökskniv.
När mamman och 18-åringen åkte hemåt i bilen bad han mamman att stanna vid busshållplatsen där han visste att flickvännen skulle kliva av. Han uppgav till sin mamma att han ville be flickvännen om förlåtelse för det som hänt tidigare och mamman släppte av honom där och gjorde några ärenden under tiden.
När flickvännen klev av bussen möttes hon av 18-åringen. Det slutade med att han högg henne med kökskniven. Fem till sex gånger slog han mot hennes kropp med kniven. 18-åringens mamma kom just tillbaka och fick bevittna det hela.
Flickan låg inne för vård en natt på Sunderby sjukhus. Hon ådrog sig dock inga allvarliga fysiska skador. Hon hade en tjock jacka på sig vid tillfället vilket kan ha varit hennes räddning samt att kökskniven mest troligt vikit sig i bladet efter första hugget.
Flickan uppvisade skador i nacke och på ryggen och ska genomgå ytterligare läkarundersökning.
18-åringen menade i går i häktningsförhandlingen att kniven i första hand varit till för att hota den före detta flickvännen, i andra hand att skada henne. I tidigare polisförhör hade han dock uppgett att han haft tankar, tvångstankar att skada henne och döda henne. Det medgav han även under häktningsförhandlingen i går. Han har uppgett i polisförhör att han mått dåligt psykiskt länge, under flera års tid, och det höll han fast vid under häktningsförhandlingarna i går. Han vill ha psykiatrisk vård.
18-åringen häktades i går på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.
Han bedömdes ha en risk för att återigen skada sin flickvän eller sig själv om han sattes på fri fot.
Han erkänner själv grov misshandel och frihetsberövande.
Senast 12 mars ska åtal vara väckt.



Katarina Karlsson
[email protected]
0920/ 276 23

-----
"Flickvännen" är en vän till mig. Man tror aldrig att sådant ska hända någon i sin närhet eller sig själv. Det är såna här grejer man ser på efterlyst men inget mer.

Imagine me and you

Imagine me and you
Det här var en rolig film :) Eftermiddagen tog jag mig tid och såg den! Den var.. typ som jag förväntat mig :)

Den handlade om ett par som gifter sig och hon som årdnar blommorna på bröllopet blir kär i bruden. Och paret i fråga försöker para ihop henne med killens bästa vän :p Det var inte så tjorvigt som jag förklarar men.. ja :p den var rolig. Fast bättre filmer har jag sett..

The Light In Our Soul

Ni skrattar åt mig för att jag har åsikter,
Jag skrattar åt er för att ni inte kan tänka själv

~*~

Att vara stark är inte att aldrig falla, att alltid veta, att alltid kunna.
Att vara stark är inte att alltid orka skratta, att hoppa högst, eller vilja mest. Att vara stark är inte att lyfta tyngst, att alltid komma längst, eller att alltid lyckas. Att vara stark är att leva livet som det är, gå igenom svåra perioder acceptera det, att falla till botten, slå sig hårt men alltid komma igen

Tjejsnack v.9

Snabbmat
· Vad äter du för sorts snabbmat?
Om jag äter snabbmat är det väl hamburgare.. vet inte om nudlar räknas? :P
· Vad för snabbmat skulle du aldrig äta? Jag vet inte?
· Vad skulle du vilja att snabbmatsutbudet utökas med? Jag är inte speciellt insatt.. Jag tycker att det finns det mesta redan.. finns ju till och mer färdighackad sallad.. och såser som man liksom bara värmer..
· Bästa snabbmatstället? Max, helt klart ;)
· Sämsta snabbmatstället? Inte testat speciellt mycket.. men mcdonald´s!


Honeys helg.

Hon har varit riktigt busig i helgen min darling. Det började på fredag eftermiddag. Då var jag och mamma på stan och shoppade. När vi kom hem hade pappa börjat med maten. Han hade tinat köttet och lagt fram det på diskbänken. Efter det gick han iväg en kort stund, så när han kommer in till köket igen har Honey tagit förpakningen och sitter och äter kött under köksbordet.

Samma kväll kanske vid elva på kvällen hade vi lämnat två ostar på bordet i vardagsrummet. Vi var i sofforna nedanför. Då ser pappa Honey sitta och äta från båda ostarna.

Och som att vi skulle ha lärt oss något av det? Neeej.. När klockan blev ännu lite senare gick jag ner i källaren och mina föräldrar somnade i soffan. Mamma vaknar till vid 3 ungefär. Då sitter alla katterna och äter chips ur skålen. Semlan tar ett chips, hoppar ner från bordet, äter chipset, hoppar upp och tar ett nytt.

Ojoj..

Lov-symptom?

YES, nu är det lov.. SÅ skönt! Man kan väl inte lessna? Eller??

Dagen började bra.. legat och dragit mig i sängen, bara därför. Därför att jag kan och det är skönt :) Så kom jag på allting jag vill göra under lovet.. Träffa den, den, den och den igen. Göra massor av saker, shoppa och allt annat som hör till. Självklart blir jag stressad av mitt tänkande och har inte ro att ligga och dra mig mer.. Så nu sitter jag hära och gör INGENTING istället.. som om det är så mycket bättre -suck-

Loven går alltid så sjukt fort.. Jag vill ju inte bara sitta här hela lovet och sitta, så bäst att jag hittar på något snart!


Tre rätters middag och linser

Dagen har varit lugn. har varit och jobbat med mamma. Direkt där ifrån for vi till moster och åt tre-rätters middag! Det var gott och trevligt. Just efter nio kom jag hem och har sett filmen som jag nyss skrev om :)

I övrigt har jag lyckats tappa båda mina linser idag när jag petat i mina ögon. Som tur är har jag lyckats hitta dem båda - båda gångerna :P Vet inte om det är jag som är felet? -le-

If these walls could talk 2

If these walls could talk 2
Nyss har jag sett denna film. Den handlar om lesbiska tjejer i olika tider. Så bra film alltså.. För ovanlighetens skull grät jag Första halvtimmen av filmen och inte sista ;) haha de ni :) Den var precis lika bra som jag hade förväntat mig. Ska lätt löpa den när jag får möjlighet.

Otroligt bra film.


Here I am.

Stina

Kvällen har varit lugn. Mamma hade en kompis här på middag och jag har bara varit hemma. Nu blir det sängen nästa för mig. Hoppas ni alla har det bra :)

It's a new world - it's a new start
It's alive with the beating of young hearts
It's a new day - it's a new plan
I've been waiting for you
Here I am

You make me complete

- Are you cold? you look cold.

- Me? oh,no
(my life´s cold and if you don´t com back,I´ll never get warm again)

- You´ve been looking a bit down lately nice to see you smile again.

- Why shouldn´t I smile?
(I´m not smiling, can´t you see I´m dying?)

- I think it works better this way. we´re better of as pals. you and I.

- yes you´re right!
(you bastard, whithoute you my life´s empty, a desert, a black hole)

- We can call each other as often as we want.

- Yes, sure
(how can I be just a number in you´re phone book when you´re my whole life me everything?)

- You know, I really think it´s time we let other people into our lives now. don´t you agree?

- Absolutely.
(no pleas don´t. I won´t let you. it´s our life. you can´t just swap me like that.)

- well. I´ve got to go. the bus is leaving. see you.

- Yes, see you
(if you walk away now, nothing will be as before. I know that. don´t go! DON`T GO!!)

- Sorry? did you say something?

- me? no.

- but..what´s the matter? are you crying?

- no, of courese not, you fool. There´s something wrong with my lenses as usual, Hurry or you´ll miss the bus!

- OK. Bye then!

- Bye..
(I love you)

Sant.

Jag kan inte ändra det som hände igår eller påverka det som händer imorgon, men just nu gör vi såhär och funkar inte det så gör vi annorlunda nästa gång.

Livet är en stor tillfällighet och man får försöka göra det bästa av situationen.

Snöstorm

Idag är det förövrigt snöstorm här i Luleå. Har varit massor av krockar och allt är vitt här ute..

Sååå.. Tv4 vart är ni??

Linser.

Idag har jag varit på stan redan kl 10. Riktigt ovanligt för att vara jag :P Då skulle jag till Synoptik eftersom jag skulle testa linser. Det gick jättebra! Fick med mig: Linsvätska, ett par månadslinser, två lins-burkar.

Måste säga att Synoptiks personal här i Luleå är hur trevlig som helst. Glad att jag valde att gå dit. Både hon jag hade när jag provade styrka och hon som lärde mig sätta in linserna var hur bra som helst!

Skola - Shopping - Softa

Idag var jag på teckenspråken och efter det stannade jag kvar i skolan och skrev på en uppgift som jag sedan lämnade in. Gick runt på stan och träffade C som gjorde sällskap ett tag :)

Köpte en svart tröja med dragkedja och ett vitt brottarlinne båda på Hm, köpte även ett hårband på glitter -le- Träffade mamma på stan, hon köpte för övrigt linnet som det var tänkt att jag egentligen skulle köpa, men det pasade liksom inte på mig.. Inte min typ liksom.. blev fel, men jättefint på min kära mor :)

Mormor har varit här och ätit middag så har vi sett "Så ska det låta" och "Let´s dance" sen satte jag mig här :)

imorgon blir det fullt upp.. ska fara och flänga hela dagen, men skriver mer om det sen ;)

Biljetter.

Åh...!!! Jag vill till stockholm. Oj oj oj MIKA sjunger på BERNS den 7April. Det passar ju perfekt för mig att få det i födelsedagspresent. Åh.. VILL HA!!!!!

Mikaberns i stockholm!

Fatta, det kostar bara 185. OCH man måste vara 18!! fatta sur jag blir nu :'(

Semlor i stora lass.

Åh just det. Det har ju varit fettisdag i veckan också. På måndagen åt jag och min kompis tre semlor från tre olika ställen och kollade vilken vi gillade mest (vi brukar göra så varje år) ;) haha.. Supertrevligt och jättegott!!

På självaste fettisdagen på tisdag så åt jag och mamma två semlor efter middagen som var otroligt goda de med.

På onsdag var vi och åt hos mormor som vi alltid egentligen brukar göra på fettisdag och efter det fick vi hennes egna hembakade semlor. Oj så gott det var. Åt en och en halv hemma hos henne :) fast hade gärna ätit fler -ler-  Det är min semelturne för i år ;) fast kanske hinner äta en till? ;) haha

MIKA!!

För övrigt har jag fastnat för Mika.

Deras första singel som jag hörde var "Relax (take it easy)" den var superbra. Men sen tänkte jag inte så mycket mer på dem. Nu när jag sitter på
YouTube hela tiden tänkte jag att jag skulle kolla på Mika. Då insåg jag hur otroligt bra de faktiskt är.

Älskar deras skiva. Den är helt toppen. Man blir glad av deras låtar!!! :)
Mika - Grace Kelly

Tjejsnack v.8

Sömn
· Vad har du på dig när du sover? Trosor, ibland bh :P
· Hur sover du helst? (på sidan, ryggen etc) Egentligen har jag alltid sovit på sida, Men nu för tiden har jag börjat sova på mage/sida och så håller jag om en kudde med ena armen och har den andra armen under min andra kudde :P hehe.. lite svårt att förklara! Sen har jag gärna täcket mellan benen eller en kudde eller liknande :)
· Hur många kuddar har du i sängen? Alltid MINST 2, just nu har jag två st normala och två 65*65
· Kommer du ihåg vad du drömmer på nätterna? Det går i perioder, inatt vaknade jag och kom ihåg hela drömmen, helt läskigt.. åkte bil och bilen for ner för en kant ner i vattnet, riktigt läskigt. Hade en kompis i bilen och vi båda klarade oss men det var obehagligt.
· Har du drömt "sann-drömmar" någon gång? Nej det har jag inte. Inte vad jag kommer ihåg!? Så nej det tror jag inte.

Föreställning..

Idag har vi varit på estet tvåorna som hade redovisning, det var fem olika grupper som sjöng, dansade och spelade teater, det var jätteroligt att titta på. Flera från min gamla klass var med, det var roligt att se :)

I övrigt har väl veckan varit bra. Har haft massor av läxor och har lämnat in mitt arbete om praktiken. Har suttit massor av kvällar med det så känns skönt att det är ur världen! :) Imorgon ska jag och shoppa ett likadant linne som vi gav till Sara, tyckte det var så otroligt snyggt så nu måste jag genast dit ;) haha

Grattis Sara!!

Sara
På onsdag fyllde min vän Sara 18 år =D Grattis i efterskott vännen!! :) Jag och Theres köpte ett linne till henne. Och när jag var på Ikea hittade jag en superhäftig kudde som man skulle stoppa fötterna i som vi även gav till henne :)

På Tisdag ska hon och flra av hennes vänner (även jag är bjuden -glad-) till Måttsund och de ska åka i backen. Tyvärr åker jag ingenting.. Så jag har tiggt till mig att få gå och äta med Sara på onsdag! Det blir säkert supertrevligt det också :) :) :)

Grattis vännen. Hoppas du hade en bra dag!!! -love-

Barn som kommer nära döden.

På tisdag var jag ju tillbaka på skolan nu när praktiken är slut. Så vi skulle på en föreläsning på eftermiddagen i nya kulturens hus. Det var väldigt fint där inne.

Föreläsningen var en präst som pratade om barn och hur deras tankar på alla stora ting som inte har några svar. Han hade jobbat på sjukus i massor av år och pratat med barn som antingen varit sjuka eller haft sjuka föräldrar. Det var en jättebra föreläsning. Kommer nog att ha med mig mycket han sa länge..

Det fick mig att tänka till lite..

The Guardian

The guardianNär vi kom hem från Ikea på eftermiddagen/kvällen så åt vi tacos efter det kom moster och Thomas och hade hyrt film. Då såg vi The Guardian. Hade sett reklam om den på TV men aldrig tänkt på den speciellt mycket.

Men den var jättebra!! Handlar om typ livräddare som far ut när det är storm och hjälper folk som är fast på sina båtar och massa såna saker. Den var jättebra!!

Gillar ju kanske andra typer av filmer men den här kan jag lätt tänka mig att köpa. Jag grät hur mycket som helst haha.. fast det är ju inte så ovanligt numer ;)

IKEA-tur nr2

Yes, i söndags var jag, syster och mamma iväg till Ikea bara sådär. Jag och mamma var och städade på lördagen istället så vi skulle kunna shoppa på söndagen ;) haha.. Det var kul. Jag köpte en lampa, sånadär som man gör is i och en present till Sara. Lampan till vänster är den jag köpte och den till höger köpte mamma till mig, som jag ska på när jag fyller år ;) haha.. Efter att vi varit på Ikea for vi och hälsade på mammas moster dära i happis. Det var roligt! Hehe.. de blev rätt shockade när vi kom farande mitt i allt! :)

  

long time ago..

Oj... Imorgon är det en vecka sedan jag skrev i bloggen -sorry- har haft MASSOR att göra. Men men.. nu har jag ju lov så det blir väl att skriva lite igen ;) Ska skriva lite om höjdpungterna i veckan nu :)

Äntligen

äntligen fredag!!! :)

Idag har jag ätit en semla igen!! Så gott. Fast måste säga att de inte är något speciellt att äta semlor från gammelstads kontitori. De är inte äckliga, men lite torra tycker jag.

mamma och pappa är på basket så jag ska gå och börja med middagen om ca 20min :)
Vi ska äta fisk ( inte lax.. men något annat liknande :P) pressad potatis och citronsås!
Jättegott!!

Åh.. Så fint..

Älskar den här låten!!!!
Hela videon är underbar. Så där så man får lite gåshus och hjärtat hoppar till lite ;)
Men det är kanske bara jag -le-

The Kelly Family -
I cant help myself

Sista dagen..

Idag var sista dagen på månen. Bjöd barnen på glass under samlingen och så går min handledare och hämtar ett JÄTTESTORT paket - Till mig!!!! -hjärta-

Jag fick en jättestor superfin filt, en bok och ett ljus =) A hade även skrivit ur Månens sång, jättegulligt. Både hon och jag höll på börja gråta när hon gav mig det. Ojojoj jag är blödig jag.

Dagen har rullat på, fick bra omdömme och ja.. Känns dock tråkigt att det liksom är slut nu.. Men men.. Ska chocka dem och gå och hälsa på ;)


Desperate Housewives.

Åh vad underbart det var att äntligen få se gårdagens program! Som jag har längtat. Insåg direkt att det måste ju vara bland de bästa serierna som finns -ler- Måste köpa säsong 2 på DVD snart. Har ju 1an, känner att jag måste ha 2an nu också ;) Kväll är det också saker att se på TV, samtidigt som jag har massor av uppgifter och jag måste hinna köpa glass till barnen.. Aja.. Det blir nog bra :)

Det var i alla fall toppen avsnittet igår, skrattade massor :P De är så roliga!!! =D

Njuter av varje sekund

Det är det jag gör nu under min sista vecka på Månen. Imorgon är sista dagen, ska bjuda på glass och ja.. det är sista dagen.

Dagen idag har gått så ruskigt fort och jag vet inte hur jag ska få tiden att backa lite?

Har i alla fall massor att göra innan imorgon om mina uppgifter. Ska även gå igenom mitt omdöme med min handledare imorgon. Lite nervös, men det går nog bra. Jag har ju skött mig :)

Honey, Honey, Honey <3

Idag gick det ett superhäftigt program om katter kl 20 på 2an. "i djurens värld" Det var helt coolt, jag som älskar mina katter men så häftigt att veta ännu mer om dem. OJojoj.. har suttit och terrat mina föräldrar om all min nya fakta om min kära Honey -love-

Nu ska jag vara duktig och sova innan jag kommer på något viktigt jag glömt att göra.


Tjejsnack v.7

Alla hjärtans dag
· Vad har du för planer för Alla hjärtans dag?
Inga alls
· Brukar du köpa presenter på Alla hjärtans dag, i så fall vad och till vilka? Nej det brukar jag inte. När jag var mindre gav jag nog något till mina föräldrar och då jag varit tm med någon.
· Hur ser din drömdate ut? Dedu ;)
· Bästa Alla hjärtans dag minnet? Har inget speciellt.
· Vem skulle du vilja ge ett speciellt hjärta till i år? Till de vänner som står när de andra går. (tack för att jag har er)

Måndagar betyder skola.

Jag kom mig upp på morgonen, missade dock bussen men kom i tid till redovisningen ändå. Annars hade jag blivit olycklig. Vi redovisade i tvärgrupper, det gick bra. Lämnade in arbetet och fick sluta.

Sprang på min samhällslärare så jag haffade henne och fick följa med in i personalrummet och hämta betyget på min samhällsuppgift om praktiken innan jul. Jag fick vg+ Åh så skönt det kändes. Hon tyckte att det var ett jättebra arbete sa hon. :) De andra lärarna hakade på och tyckte jag var duktig i alla ämnen -skratt-

Hade dock engelska efteråt och jag är verkligen urusel på engelska, men kämpa kämpa kämpa, är väl inte mycket annat att göra antar jag...

Hur kan man vara så glömsk?

Åh vad jag är klantig. Finns inte mycket annat att säga. Just när jag skrev mitt sista inlägg här på bloggen 23.30 ungefär så loggade en i min klass in och jag får en flasch back att "Oj, vi ska redovisa på NK:n imorgon" Och självklart hade jag sagt till S och M att jag skulle renskriva vårat arbete. Oj, vad har Stina glömt i veckan? -suck- Jepp.. just det.. Så nu har jag skrivit hela arbetet på datorn, sökt lämpliga bilder och sökt ännu mer fakta. Äntligen färdig nu. Har dock ingen fungerande skrivare så har mejlat den till oss alla tre så för hoppningsvis kan någon av oss skriva ut den på skolan imorgon.
 
Aja, nu sitter jag här med värk i magen och less på mig själv. Bäst att hoppa i duschen och göra mig redo för sängen.

Min första kärlek

Min första kärlekSåg även den här filmen igår. Det var en otroligt lättsam film efter att ha sett V för Vendetta. Men kunde inte låta bli att skratta massor av gånger. Det var en enkel, rolig film. Handlar om ung kärlek.

Måste medge att jag valde just den här filmen just därför att "Miranda" från "Sex in the city" (Cynthia Nixon) spelade pojkens mamma. -ler- Även jag har fallit för serien -skrattar- Hur kan man låta bli? ;)

V För Vendetta

v - vandetta
Otroligt bra film faktiskt. Såg den igår kväll. Tror även den här måste bli en i samlingen ;) Haha.. Den handlade om.. hämnd och ja.. hämnd. Den var lite klurig, eller så var det för att dvd:n hade fått så många repor (ofta så när man hyr där jag hyr) och hackade så vi missade flera minuter då och då. Men den var faktiskt riktigt bra. Se den :)



Ont...

Dagen skulle ha gått åt till läxor. Eller.. läxor och läxor, jag skulle ha skrivit på mina BF-uppgifter. Men istället har dagen varit pest med ont i magen. Kunde knappt sitta så har legat i sängen hela eftermiddagen och i soffan hela kvällen. Var och städade med syster på förmiddagen och när vi kom hem var det kört... Men men.. får väl sitta med läxor hela morgonkvällen istället -suck-

Shopping - Filmkväll

Idag har jag och mamma trallat runt på olika afärer, jag har i alla fall köpt uppladdningsbara batterier äntligen =) =) =) Vi for även och hyrde två filmer som jag nu ska se.

Har ätit trevlig taco-middag hos kompis och nu blir det film och godis :)

Hett tips!! - Jason Marz

Jason MarzVill ni höra en härlig låt?
Hett tips: Jason Marz - I´m yours

Låten är helt underbar.. Inte för mycket och inte för lite!! Så bra låt i alla humör -ler- Kan inte sluta lyssna på den. Texten är helt toppen den också.

Mys - teckenspråk

Ikväll verkar det inte hända mycket så jag ska dra mig tillbaka och kanske se någon film som går på tv, om det går något bra eller så. Så nu skippar jag det hära och sätter på mig myskläderna och förbereder mig för morgondagen som kanske bjuder på något annat än endast läxor? -småler-

föresten så hade vi äntligen teckenspråk idag igen. Hade Märtha idag igen. Oj vad hon är så mycket bättre än hon våran "riktiga" lärare. Blir ingen lektion på måndag som vanligt men nästa vecka har vi Märtha igen! Skönt. Hon är verkligen duktig.

Trevlig fikatur.

Idag har vi varit och fikat med Theres eftersom hon fyllde år igår! Det var jättetrevligt! Sara jag o Theres gick på stan ett tag innan vi skulle fika 15.00 så vi gick även och hälsade på hennes mamma ett tag. Theres verkade då bli glad över presenterna vi köpt :) Roligt! Här kommer några bilder.

     
       Layla, Theres, Sara och Hanna :)            

Grattis Theres!

TheresIdag är Theres 18års dag!

Längtar tills jag också fyller 18.. Alla blir 18 utom jag i år. Så när jag fyller 18 är Theres redan 19 -le- Aja.. Ni alla får lov att gilla mig ändå! -skratt- Imorgon blir det fika med födelsedagsbarnet! :) Nu är det väl inte långt kvar till körkortet? =P Ska kasta mig framför TV:n nu och vila upp mig till morgondagen ;)

Kvinnan på bussen.

Nu ikväll så får jag och E med bussen till storheden och handlade lite :P Vi tog oss även en ChiliChees på MAX! Åh så gott det var!! Älskar Max, finns inget annat :P haha..

I alla fall på bussen dit så satt jag och pratade med Em och Ad och förklarade hur mycket jag kommer sakna min praktik. Och att jag ska försöka få det stället som sommarjobb, typ säga till abf att jag skaffat ett eget ställe men de får betala och jag gr efter deras "regler" Då säger en röst bakom mig: Ja, gör det! Abf vill helst slippa skaffa sommarjobb åt ungdommar så gör du det! Hon höll även tummen upp åt mig =D Ungefär. Åh så kul det var att höra. Jag ska genast ta kontakt med rektorerna på förskolan och abf och se till att det verkligen blir så också. Tänk vad underbart att få vara där i sommar istället för något jag inte alls vill, gillar eller trivs på!

Tack du kvinnan på nr9 som pratade med mig =)

3 dagar kvar..

Endast 3 dagar kvar av min älskade praktik. Då har det redan gått 10 veckor. Så torsdag nästa vecka ska jag bjuda barnen på glass. Det är min sista dag och jag kommer sakna barnen sååå mycket. Även idag har varit toppen. Jag har suttit och pratat med A i kanske 2,5h om mina uppgifter! Fick veta att ett av de mer blygare och tillbakadragna barnen har börjat prata mycket om mig och pekar och säger Stina m.m Så glad jag blev. A tyckte att det var + i kanten :P Haha.. Jag hopps verkligen att de sätter bra betyg på mig.. men vågar inte hoppsa, kanske blir besviken då.. Aja.. Blir nog bra :)

Leo´s Lekland.

Nu är det såhär att jag i Måndags kväll fick veta att Leo´s lekland söker extrapersonal. Självklart ringer jag dit på lunchen på Tisdag och redan på Onsdag eftermiddag fick jag komma dit och skriva ner lite uppgifter om mig. Så de skulle ringa när de behöver mig =) Helt toppen!

Har ju redan ett jobb men är aldrig fel med ett till. Jag hoppas jag får jobba lite i alla fall!! Kommer bli superkul i så fall! =)=)=)

Leo´s Lekland


Afrika - 16 dagar i solen.

Igår kom mamma och pappa hem. OJ så bruna de var efter 16 dagar i solen -le- jag ser ut som en spöke i jämförelse -skrattar- På kvällen åt vi middag hos mormor sen kom moster och Thomas och hälsade på, och nisse såklart! :P

Min föräldrar verkar ha haft supertrevligt där borta. Jag skulle jätte gärna fara till något "u-land" typ.. Tansania eller något. Och volontärjobba på barnhem eller liknande. Hade varit... en upplevelse.

Senegal - Stockholm - Luleå

SenegalNu är det inte länge kvar tills mamma och pappa är här hemma igen. De ska enligt planerna landa i stockholm kl 8 på morgonen. Sen får de vänta på flyget hem hit innan jag får träffa dem!

Mamma messade vid halv åtta att de for från Senegal nu. Jag hoppas resan går bra och att de snart är här -love-

Shopping o lärare i mp3:ns värld ;)

Efter praktiken for jag in till stan och träffade S. Vi gick runt på stan och storhandlade ;) haha.. Det var supertrevligt! Vi avslutade eftermiddagen med att äta på Max innan vi båda gick till våra bussar! Tack för en väldigt trevlig kväll :)

Efteråt for jag till gården och värmde mig innan jag gick vidare till mormor och hjälpte hennes kompis med hennes nya mp3 :P haha Roligt att träffa Gunvor igen. Inte sett henne sedan jag gick i 9an.. och det börjar ju faktiskt bli ett tag sedan (konstaterade jag och S på stan) :P

Haft en väldigt trevlig kväll!


Mössa - Ett måste ;)

Idag har jag varit på praktiken igen. Nu är det bara 5dagar kvar -snyft- kommer att sakna dem.

Haha.. barnen hade sett mig när jag gick förbi dem igår efter jag slutat. Då hade de uppmärksammat att jag inte hade någon mössa på mig. Då hade en av dem sagt: Stackars Stina som inte har någon mössa. Haha. de hade tydligen blivit ganska förbryllade över saken -skrattar-

Idag var jag själv med 4vikarier.. det gick relativt bra, hade kunnat vara sämre. Fick även höra att en av vikarierna som tidigare varit där sagt till en annan förskola att jag var jätteduktig och agerade som en riktig personal. Superkul att höra! =)

Jobb - Städa

Eftersom jag varit på IKEA på söndagen och ej orkade på lördagen så måste jag städa idag. Så sms:ade syrran som hjälper mig. Skönt det. Hade nog inte orkat annars. Det där stället är faktiskt stort. Men går fort(are) om man är två =) Så nu ska jag äta lite innan jag kilar iväg till bussen.

Skidskor - Skottning

Yes idag på idrotten så åkte jag och fyra till skridskor. Hur härligt som helst. Vi åkte på isvägen som de gjort runt stan =) Fattar inte varför man (jag) inte åker skridskor oftare? Det är ju toppen! Solen sken och det var inte alls kallt trots att det var mellan -15 till -19? Grader. Tänker ta med mig några kompisar och fara och åka lite =) Så skönt alltså. For omkring dära själv på isen innan jag och E tog en runda åt andra hållet :) Vi var ute ca 35-45min och då sa våran lärare att vi tjänat in två dagars solljus. :) HÄRLIGT!

Så när jag kom hem fortsatte jag vara duktig och var ute 40-45min till. Var tvungen att skotta eftersom det vräkte ner snö igår. Fick inte lika ont i ryggen alls nu, skönt :) Kan bero på att jag hade en annan spade. Visst.. ont fick jag.. men inte SÅ ont -le- Så nu har jag ju tjänat in massor av solljus. :P haha.. inte illa.


IKEA!

Igår - söndag var jag på IKEA hela dagen. E och hans mamma hämtade upp mig just innan nio på söndag morgon så for vi in till stan och hämtade E´s mammas kompis S. Efter det brummade vi iväg till Happis. När vi väl kom fram så rusade E till toalätten där vi träffade C och A! Riktigt roligt. A som är gravid hade köpt massor av barnsaker :)

Dagen lollade på rätt snabbt. Vid tolv-ett kanske? Så åt vi en kycklingsallad som inte alls var nå god =/ Men men.. vi fortsatte shoppa och jag köpte två stora kuddar (65x65). Köpte jättesnygga fodral till, men de finns självklart inte som bild på internet. Köpte även såna här som man gör is i som ser ut som pusselbitar :)

Efter en lång kö (vi tog helt klart fel kassa) Så for vi till frasses och åt. E´s mammas kompis äger stället, därför vi for dit :P Efteråt for vi till en annan kompis mamman har dära i happis och drack kaffe. Sen for vi hem. Tror kl var typ 18.15 när vi kom iväg mot Luleå igen =)

Lista

FAMILJ

[ ] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[X ] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[X] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[X] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKAMLIGHETER

[ ] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion.
[X] Jag börjar ännu gråta av Disneyfilmer.
[ ] Jag har kissat på mig av skratt.
[X] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[X] Jag har gråtit av skratt.
[X] Jag har limmat fast min hand i något.
[X ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[X] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.


ERFARENHETER

[X] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[X] Jag har sett en fallande stjärna.
[X] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[X] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[ ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[ ] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[ ] Jag har gått "skinny dipping".
[X] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[X ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[X] Jag har krockat i en bil.
[X] Jag har skidat.
[X] Jag har medverkat i ett skådespel.
[ ] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[X] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[X ] Jag har sett norrskenet.
[X] Jag har suttit på ett tak på natten.
[X] Jag har åkt snowboard.

FÖRHÅLLANDEN

[X] Jag är singel
[ ] Jag är gift.
[ ] Jag har varit på en blind date.
[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[X] Jag saknar någon just nu.
[ ] Jag är rädd för att bli övergiven.
[X] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[ ] Jag har skiljt mig.
[ ] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[X] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[X] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[X] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande

SEXUALITET

[X] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[ ] Jag har varit förtjust i en lärare.
[X] Jag har blivit kysst i regnet.
[ ] Jag har kramat en för mig helt okänd person.
[ ] Jag har kysst en för mig helt okänd person.

ÄRLIGHET
[X] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[X] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[X] Jag har smugit ut utan lov.
[ ] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[X] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[X] Jag har fuskat i ett spel.
[X] Jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER

[X] Jag har druckit alkohol.
[ ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[ ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[X] Jag har vaknat gråtande.
[X] Jag har somnat gråtande.

DÖDEN

[ ] Jag är rädd för att dö.
[X] Jag hatar begravningar.
[X] Jag har sett någon dö.
[X] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.


MATERIALISM

[X] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[X] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[X] Jag äger något jag köpt på E-bay/Tradera
[ ] Jag äger något från Diesel.

RANDOM

[X] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[ ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[ ] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[ ] Jag svär ofta.
[X ] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[ ] Jag är petig med grammatik.
(orka´bry sig)
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[X] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till jobbet.
[X] Jag vet hur man skjuter.
[ ] Jag är kär i kärleken.
[X] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[ ] Jag är bra på matematik.
[/] Jag tror på spöken.
[X] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[X] Jag är väldigt kittlig.
[ ] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[X] Jag är bra på att minnas ansikten.
[ ] Jag är bra på att minnas namn.
[ ] Jag har ingen aning om vad jag vill göra med resten av mitt liv.


Fat pizza

Fat pizzaöhm... jaa.. vad ska jag säga? Sjukt dålig film. I alla fall inget jag gillar det minsta. IGENTING för mig! Det handlade om en kille som berättade om.. öö.. en dag? I alla fall fattade jag inte mycket och den var sencurerad när det var svordomar.. och självklart skulle de svära typ hela tiden. kanske mer en "kill-film" om det nu finns något sådant?



Fredag - Lördag

På fredagen efter att jag skottat så for jag in till stan och hyrde filmerna (hard candy och click). Efter det tog jag bussen till storheden och handlade lite innan jag for hem. Skrev lite på mina läxor och efter det kom moster och lämnade Nisse på kollo -skratt- De skulle och äta hos mormor men jag var hemma med kompis och hade trevligt :) Vi åt lite och sen såg vi film hela kvällen!

Lördag när jag vaknade skulle jag igentligen och städa men orkade inte. hade så sjukt ont i huvudet så jag bestämde att jag städar idag på måndag. Vid tre gick jag och mötte en kompis vid rimi och vi satt och pratade ett tag innan vi gås en film som hette Fat Pizza. Sen följde jag med till bussen efter det till mormor och såg melodifestivalen och åt middag :) På kvällen gick jag till en kompis och såg Bruce den allsmäktige. Efter att den slutade satt vi och pratade innan jag gick hem och somnade vid halv tre.

Click

ClickSå bra film alltså! Såg även den här i fredags. Riktigt bra. Var som sagt väldigt trött på fredagskvällen men somnade inte i alla fall :P Handlar om en kille som får en kontroll över sitt liv!

Jag trodde att det här skulle vara en liksom rolig film. Vilket det självklart var! Den var superkul :) Och jag  tror att jag grät typ.. haha.. hela slutet :P OJoj.. vet inte om det var för att jag var så otroligt trött och blev känslig men grät gjorde jag :P

När jag var och hyrde den här filmen träffade jag Le som också var och skulle hyra den. Idag när jag såg hon så berättade hon att hon grät ungefär lika mycket som jag :P haha Pratade även med Li och hon hade också gråtit så det var fler än jag ;)

Den här är ett måste i min samlig!!!

Tjejsnack v.6

Antingen eller
· Kostymnisse eller badboy?
Kostymnisse
· Rakt eller lockigt hår? Lockigt men inte FÖR lockigt, lagomt ;)
· Rosor eller tulpaner? Rosor
· Chokladglass eller vaniljglass? Vaniljglass
· Hund eller katt? Katt

Hard candy

Hard candyIgår kväll såg jag och en vän Hard Candy. Jag har spanat in filmen ett tag och hade såklart fått förväntningar om att det var obehaglig och liksom läskig.

Jag blev rejälv besviken. Tjejen var crazy och den var bara U (underlig). Jag vet inte riktigt hur jag trodde att den skulle vara men INTE så som den var.

Kanske var det för att jag var så trött? Men gillade den inte speciellt. Den var inte dålig. Men den var.. B.. liksom.. tyckte den var dåligt filmad, mycket hattande och ja.. dåligt filmad!

Afrika - Senegal.

Nu har jag ätligen pratat med mamma :) De hade det bra men pappa hade blivit sjuk - feber och förkyld. De skulle tydligen på en ny utflykt imorgon :) Men på onsdag är de här igen :D Var roligt att höra av dem!

- LOVE -

Tar aldrig slut.

skottat hela gården nu. Puh.. gud så ont i ryggen jag fick. Hojja.. Finns det något värre än plogkarmar? -suck- Men nu är det gjort och det är fint skottat :) Tog ca 45min. Efter det har jag vattnat alla blommorna igen :) Nu ska jag coola mer kanske skriver lite på läxor innan jag far o handlar :)


Skotta

Fick nyss ett mess att det inte är någon teckenspråk! Öhm.. 8 lektioner varav vi haft 2.. Hm.. vill ha tillbaka hon vi hade inna jul -suck- Då lärde vi oss något i alla fall!

Har i alla fall duschat så istället för teckenspråk blir det skottning. Är varmt ute och kommit snö inatt så nu blir de att gå och skotta tung snö! Men det måste ju vara fint när mamma o pappa kommer hem, och kommer det mer snö innan de är hemma måste jag skotta alltihop sammtidigt. Och det kanske hinner frysa.. a ni fattar :P haha!


Förslag på film?

Ska strax hoppa i duchen och sen iväg till skolan. Hoppas bara det verkligen är lektion idag då -suck- Av 7 teckenspråkslektioner har vi haft 2st. Så får väl se när jag kommer till skolan. Efter det ska jag i alla fall och hyra någon film och handla lite till ikväll :) Så får se vad det blir för spännande film? Något tips? =)

När jag kommer hem igen tänkte jag skriva på mina uppgifter om praktiken. Men får väl se hur det tar sig :P

Åh så underbart!

Jag trivs så otroligt bra på Månen. Helt toppen är det. Älskar att de behandlar mig som personal. Inte som någon utomstående. Får liksom känslan av att man är "en av dem" Det är så skönt. Alla är så trevliga och barnen är toppen. Jag vet att JAG inte gör rätt alla gånger. Men jag lär mig.. Får tips och råd om hur jag skulle ha gjort och så.

Fick ju vara med på personalmötet idag. Oh vad jag är ledsen att jag inte får vara med på nästa personalmötet de har (har slutat då). Då ska de ta upp mycket mer än idag om barns kriser. SÅ intressant. Fick tacos också. Så behövde inte laga middag idag :P Haha..

Jag önskar att jag inte behövde tillbaka till skolan. Vill stanna där.