Häktad för mordförsök - Luleå

Häktad för mordförsök

LULEÅ, KURIREN.

Den 18-årige Luleåbo som 23 februari anhölls misstänkt för mordförsök häktades i går.
Han ska nu genomgå stor rättspsykiatrisk undersökning.
I polisförhör framkom att 18-åringen varit inlagd på vuxenpsykiatrin på Sunderby sjukhus helgen innan dådet.

Den 18-årige mannen erkände i går frihetsberövande av sin tidigare flickvän fredagen den 23 februari. Ur polisförhören framkom att  flickvännen besökte honom i hans lägenhet för att hämta en del saker hon glömt. De hade tidigare bott tillsammans men i december hade paret separerat. När den före detta flickvännen 23 februari efter att ha plockat med sig sina saker skulle gå ut ur lägenheten höll 18-årigen kvar henne mot hennes vilja. Det pågick 1-2 timmar.
Det var först när 18-åringens mamma och bror råkade komma hem till hans lägenhet som hon fick chans att lämna den. Mamman ansåg då att 18-åringen inte mådde bra och sade åt honom att följa med henne hem.
Hon gick ner till bilen och han skulle komma efter. Under tiden hade flickvännen som inte har körkort hunnit ta sig till närliggande busshållplats.
Innan 18-åringen lämnade lägenheten tog han med sig en kniv, en kökskniv.
När mamman och 18-åringen åkte hemåt i bilen bad han mamman att stanna vid busshållplatsen där han visste att flickvännen skulle kliva av. Han uppgav till sin mamma att han ville be flickvännen om förlåtelse för det som hänt tidigare och mamman släppte av honom där och gjorde några ärenden under tiden.
När flickvännen klev av bussen möttes hon av 18-åringen. Det slutade med att han högg henne med kökskniven. Fem till sex gånger slog han mot hennes kropp med kniven. 18-åringens mamma kom just tillbaka och fick bevittna det hela.
Flickan låg inne för vård en natt på Sunderby sjukhus. Hon ådrog sig dock inga allvarliga fysiska skador. Hon hade en tjock jacka på sig vid tillfället vilket kan ha varit hennes räddning samt att kökskniven mest troligt vikit sig i bladet efter första hugget.
Flickan uppvisade skador i nacke och på ryggen och ska genomgå ytterligare läkarundersökning.
18-åringen menade i går i häktningsförhandlingen att kniven i första hand varit till för att hota den före detta flickvännen, i andra hand att skada henne. I tidigare polisförhör hade han dock uppgett att han haft tankar, tvångstankar att skada henne och döda henne. Det medgav han även under häktningsförhandlingen i går. Han har uppgett i polisförhör att han mått dåligt psykiskt länge, under flera års tid, och det höll han fast vid under häktningsförhandlingarna i går. Han vill ha psykiatrisk vård.
18-åringen häktades i går på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.
Han bedömdes ha en risk för att återigen skada sin flickvän eller sig själv om han sattes på fri fot.
Han erkänner själv grov misshandel och frihetsberövande.
Senast 12 mars ska åtal vara väckt.



Katarina Karlsson
[email protected]
0920/ 276 23

-----
"Flickvännen" är en vän till mig. Man tror aldrig att sådant ska hända någon i sin närhet eller sig själv. Det är såna här grejer man ser på efterlyst men inget mer.

Kommentarer
Postat av: Britt-marie

Fruktansvärt men tyvärr händer det allt för ofta men blir sällan rubriker. Har själv blivit "fritagen" av moder i ungdomen. Kram

Postat av: stina

Hojja, ja det händer allt för ofta, tyvärr :( kram

2007-02-28 @ 18:45:41
URL: http://pearlsoflight.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback