Max Drive-in!

Jepp.. Ikväll var det Max som gällde :) Maten åts vid en underbar solnedgång över vattnet inne i Luleå, med minst lika underbart sällskap. Mycket trevligt!

Hehe.. min beställning gick inte riktigt till såhär ;) Men kade kanske kunnat.. eller så inte ;p


Big Mac's Lyrics :
I need a double cheeseburger and hold the lettuce
Don't be frontin' son no seeds on a bun
We be up in this drive thru
Order for two
I gots a craving for a number nine like my shoe
We need some chicken up in here
In this dizzle
For rizzle my nizzle
Extra salt on the frizzle
Dr. Pepper my brother
Another for your mother
Double double super size
And don't forget the FRIES

Dagens goda gärning!

image202Idag har jag varit snäll och städat hela köket innan mamma kom hem från jobbet. Jag var riktigt ordentlig och tog allt.. till och med ugnen :) Tog ca en och en halv timme.. så det är väl det snällaste jag gjort idag -le- Blev i alla fall fint! :)

Imorgon ska jag väl fortsätta städa kanske.. hehe men det blir nog källaren i så fall! hehe såna här flip flop skulle man ha och traska omkring i hemma ;) haha.. kanske inte allt för praktiskt i längden men en rolig ide!! =D


Det är
Marie-Louise Gustafsson som designat dem :)

Hårfärgning

Igår kväll (söndag) så tog jag tag i mitt hår och färgade det mörkbrunt.. Har aldrig haft den här färgen förr och jag image201känner det.. känns konstigt.. jag tycker att det typ ser ut som svart.. men blir kanske bätter när jag tvättat det igen? Som tur är tyckte både min kompis och mamma att det blir supersnyggt.. Får vara såhär ett tag nu. Men jag köpte en till färg (min vanliga som jag alltid använder) utifall att det skulle bli mycket fult :p hehe..

I övrigt halvsåg jag på beck med mamma.. Hon och min syster bakade blåbärspaj på kvällen som vi satt och åt tillsammans med vaniljvisp (men vaniljvips kan man också säga -skratt-) och glass :) Mycket gott!!

Uppdatering av filmer

Tyvärr har jag ingen som helst aning om vilka dagar jag sett de här filmerna. Men i slutet av förra veckan var det då :p

Mr.3000 - Handlar om en gammal idrottsman som tror att han vet och kan bäst :p Det visar sig att han inte slagit 3000 slag som han trott utan 2998.. Han går med i sitt gamla lag och får väl lära sig en del.. -le- Jag tyckte den var helt okej! :) Gick på Tv för ett tag sedan...

(såg dagen jag hade surströmmingskväll)
Göta kanal - Den var faktiskt väldit rolig. Kanske inte den bästa man sett sådär men den gav mig många skratt och trevlig underhållning för kvällen :) Handlar om en firma som säljer båtar som ska tävla mot den andra firman som säljer båtar i staden om vem som kör snabbast igenom göta kanal.. De som vinner ska få sälja massor av båtar :p Det är en väldigt rolig film.. självklart måste jag se tvåan som kommit nu :)

Little miss sunshine - Handlar om en familj som ska bila för att dottern ska på en skönhetstävling. Väldigt bra film. Handlar om deras resa och allting blir fel. Otroligt rolig film men den hade ändå ett budskap. Man (jag) inser verkligen hur sjukt det är med tävlingar om utseende. Helt sjukt.. handlar om insidan.. även om man vet det är det bra med en förfriskning av minnet ibland ;) Väldigt sevärd film :)

The break-up
- Rolig men barnslig film om ett par som separerar men tvingas att leva tillsammans i lägenheten ett tag i alla fall.. Som sagt den var väldigt rolig men lite överdriven.

Hälsoresan - Haha ja kan man annat än skratta? Verkligen inte den bästa av sällskapsresorna (det är den ofrivillige golfaren) Men man kan ju inte ogilla den här.. helt klart bättre än första gången jag såg den! Denna gång far de iväg på ett hälsohem eftersom han blivit deprimerad och bara sitter och äter chips och ostkrokar hela dagarna :P på hemmet råkar de självklart på trubbel ;p

Getting played - Såg den ikväll. Väldigt rolig men lite förutsägbar. Den lockade till sig många skratt! Handlar om tre tjejer som bestämmer sig för att göra det ultimata testet för att bevisa hur lättlurade killar egentligen är. De ser ut sitt "offer" och spelet börjar... ;p

     

Längtan, förnyelse..

Eftersom det inte blev någon sol som jag hoppats på idag så har jag ägnat mig åt att längta tills jag flyttar hemifrån. Så mina sidor jag som mest hänger på just nu är:

BlueBox - Min önskelista därifrån är lååång...
IkeaMöbler, heminredning..
Lulebo - Hm.. vart ska jag bo?
Arbetsförmedlingen - JOBB

Jag är sjukt sugen på att börja jobba någon stans! Jag pratade med en jag känner typ i vintras då gick hon i trean på gymnasiet och var ledig på typ fredagar och halva måndagarna. Eller något liknanade.. så då vickade hon på ålderdomshem den tiden hon var ledig. (Hon gick omvårdnads) Och det är ju en toppenbra ide.

Tyvärr så måste man vara 18år för att få vicka.. Och jag fyller ju först i april. Men de på förskolan jag varit på nu i år ville ju att jag såfort när jag fyller 18 ska komma dit och skriva upp mig på vikariepapprena :) Nästa sommar gäller det ju att hitta eget jobb. Och de flesta förskolorna stänger ju.. Så får se vad jag gör?

Jag har i alla fall bestämt mig att jag ska ha flyttat hemifrån till nästa vinter. Jag går ut skolan till sommaren och antingen börjar jag plugga eller så jobbar jag ett år? Flytta hemifrån ska jag då göra :)


Heartbeats.

Dagarna rullar på i bara farten. Vad jag vet så är det 23 dagar kvar på mitt älskade sommarlov. Det är ont om soltimmarna så jag passade på att jobba idag när det regnar eftersom jag hoppas på sol imorgon :) Har inte något alls planerat i sommar så det är inget stressande för mig :) Jag skippade Piteå dansar och ler nu i helgen. Hehe inte för att jag ens planerat att fara dit men ändå ;p Istället sitter jag nu själv här hemma och väntar på att se vart kvällen för mig? ;p

För övrigt så har jag fått mina pengar från sommarjobbet nu. Dock kommer jag inte hinna se dem innan de är förbi eftersom jag är skyldig min mor pengar från det jag shoppade i sthlm och resten går raka vägen till min nya mobil :)


Jag har lite svårt att inse att nästa sommar när jag sitter här så har jag gått ut mina 12 år i skolan. Så skoj, pirr i magen bara av tanken :)

Förlåt.

Ibland är jag så dum, elak och korttänkt.

Dan hill & Vonda shepard - Cant we try
Chantal Kreviazuk - feels like home
Sugababes - Too Lost In You

You're one in a million
You're once in a lifetime

Min älskling.

Dagen har jag varit i stugan med min familj och solat. Min katt Honey var så rädd och skärrad efter bil och båtresa att hon hoppade ur min fam och klättrade högt upp i en tall. Sen när jag hämtat stege och fått ned henne med hjälp av mina föräldrar så klöste hon mig så mycket att jag tappade henne igen och hon försvann under en lada. Jag hade inte brytt mig om det inte var för att hon hade ett koppel släpandes i selen. Tårar föll innan jag äntligen fick tag på henne!

Surstömmingskväll!

Ikväll bjöd jag över min kompis och hennes pojkvän på surströmming :) Det var riktigt gott. Första gången i år! Vi har suttit ute på altanen och ätit men lär lukta en hel del här hemma ändå. Får väl känna imorgon när man vaknar hur allting stinker -suck- Men det kan vara värt det :)

Till efterrätt bjöd jag på Cheescake. Det var mycket uppskattat och väldigt gott :) Vi han även med att se en film innan de tog sig hemmåt.

Räddningen.

image194
Som ni vet har jag haft lite problem med mina mobiler. Men nu har jag fått låna en mobil av min kompis som faktiskt fungerar att både smsa med och ringa -le- Så tack så super mycket. Jag beräknar att få min nya mobil i slutet av nästa vecka :)

Tack så otroligt mycket att jag får låna den :) Du är toppen!

Tjejsnack v.30

 Underverk (Klickbara länkar i frågorna)
  • Vilka av Sveriges [7 underverk] har du besökt/vill besöka? Mamma säger att jag har besökt Vasa. Men kommer inte alls ihåg det så det räknas typ inte. Jag har alltså inte besökt någon av Sveriges 7 underverk. Jag har sett globen på långt håll men aldrig liksom nära :p Men jag skulel vilja besöka: Nr4. Nr7 och kanske Nr5 och 6.. men 5 och 6 känns inte sådär jätte spännande..
  • Vilka av Världens [7 underverk] har du besökt/vill besöka? Inte besökt en enda.. Det enda som jag liksom fastnar för är Colosseum i Rom. Och Kinesiska muren hade jag kunnat tänka mig att fara och titta på.. resten vet jag typ inte vad det är?
  • Vilken plats/byggnad skulle du vilja kalla ett riktigt underverk och varför? Pyramiderna i Egypten är ju helt fantastiska. De skulle kunna vara ett underverk. Det är som så stort och mäktigt.. Och även så mycket annat i Egypten som finns att titta på. Häftigt att man byggt så stort för grymt länge sedan. Sen vet jag inte.. finns säkert massor av ställen och platser som man kan kalla underverk :)
  • Vilken artist skulle du kalla för ett riktigt underverk och varför? Jag kommer inte på någon nu..
  • Har du gjort något som i dina ögon är ett underverk, vad? Nej.. inte vad jag vet? något förslag?

Strandtur

Så trevligt :) Startade relativt tidigt på Måndag morgon och packade matsäck. Sen tog vi båten ut till en ö och strandsatte oss :) Blev en massa mackor, kakor och dricka :) Mycket gott! Vi var där i säkert 4timmar. Det blåste dock väldigt mycket så jag frös mestadels, men jag badade och doppade mig i alla fall en gång (mitt första dopp i år) =D Kändes inte som att jag fick någon färg alls men så fort vi kom in till land igen så började jag bli röd.. Haha nu sitter jag här och är alldeles knallröd i hela nyllet :p

     

(Bild 1: Jag just innan vi begav oss mot sjöss. Bild 2: Vi satte upp en flagga på båten. Bild 3: Utsikten från våran solplats. Bild 4: Mina tår i sanden :p)

Helgens filmer

Eh.. det börjar nästan bli lite pinsamt att skriva alla filmer jag ser här nu.. Jag inser att jag ser faktiskt en hel del film.. -ler- Fast det var då förra året så skrev jag upp alla filmer jag hyrde under ett år.. blev ca 150 så ni förstår att jag hinner med en hel del filmer ;)

Torsdag kväll var jag hemma med mamma och pappa och vi gick till min "lilla" dvd hylla och valde ut en Thriller de aldrig sett. Det blev "The Stepfather" som handlar om en dotter som inte gillar sin nya styvpappa.. Hon råkar se hans mystiska utbrott i källaren.. och han vet att hon misstänker honom ;) hahah.. man kan säga att det märks att den är gammal :p

Fredag hyrde jag och en kompis den nya "Hannibal Rising - Ondskan vaknar" Jag tyckte faktiskt att den var väldigt bra :) Inte sådär så man var rädd eller så.. men väldigt bra film ändå. Jag gillar Hannibal filmerna och den här handlar om hur och varför Hannibal blev som han blev.. Helt klart sevärd :)

Lördag var jag hemma med mamma och pappa igen och såg "Clueless" eftersom den gick på TV. Jag har i flera flera månader velat se denna film. Tänkte köpa den från CDON men tyckte den var för dyr och har aldrig sett den när jag varit och hyrt film. Den är i alla fall väldigt rolig och en mycket lättsam film. Handlar om värsta fjortistjejen som tror att hon kan och vet bäst :p hon är typ otroligt rik och man får se en bit av hennes vardag med vänner och kärlek :p

Söndag gick "Skicka vadare" på TV. Självklart såg jag den, och självklart grät jag massor. Den är bara så bra helt enkelt.. Handlar om en pojke som vill försöka ändra världen.. Eller göra den till en bättre plats.. oj så klok pojke alltså.. Pojkens mamma spelas av Helen Hunt. Hon är en väldigt bra skådespelare måste jag säga.. I denna film spelar hon en mamma som är alkoholist.. Otroligt djup och berörande film. Jag måste köpa den!!!!

   

Oj så många katter!

Hm.. nu kan jag dra det här kort och gott för er...

Den 20 mars: föder Honey fyra kattungar.

Den 22 mars: dog en av Honeys fyra kattungar

Den 24 mars: föder Saga (Honeys mamma) tre kattungar.
Den 9 april: dog ännu en till av Honeys ungar, då var de 20dagar.
Den 7 juli: flyttade den sista kattungen ifrån oss.
Den 17 juli: fick en av kattungarna flytta hit hem igen
Den 19 juli: fick den kattungen ett nytt hem hos min kusin (som redan hade tre kattungar från oss sedan tidigare)
IDAG Den 21 juli: Föder Lurva (Sagas mamma) en kattunge, än så länge ;)

Helt sjukt mycket kattungar :D Och vi visste inte ens att Lurva skulle ha kattungar. Idag började hon bara bete sig väldigt märkligt och försökte bära omkring Honey, vilket var väldigt märkligt. Honey vägrade ju och gick ifrån henne. Men hon var väldigt orolig och skulle ha koll på alla hela tiden. Så nu på kvällen innan maten så gick Honey in i en låda vi har här under dataskrivbordet, och när hon gör det brukar jag alltid dra fram den och klappa henne. Så när jag drog ut lådan låg det en kattunge där bara helt oväntat -le-


Beroende

Igår var jag på stan med Theres och Sara. Vi satt utomhus och fikade, som tur var fanns det filtar.. annars hade vi nog fryst ihjäl ;) I alla fall.. rätt var det var tog jag upp mobilen och skulle skriva ett mess.. och nr 7 hade fallit av. OJoj.. haha jag fick typ panik eftersom jag tyckte att jag behövde hitta den. Efter någon sekunds förvirring hittade jag den i min ficka.

Kan meddela er att om ni tappar knapp nr 7 och ska skriva ett sms kan de bli väldigt roliga ;) Jag ska få låna en annan mobil av min kompis eftersom alla andra mobiler jag haft tidigare är heeelt döda!  MEN ikväll har jag beställt en ny mobil ;) (Wohoooo) Från
Katshing Mamma köpte sin mobil därifrån, de är även sammarbetspartners med typ pricerunner och finns med på prisjakt sida också. Så jag litar på dem :)

I alla fall.. Det blev den svarta :) Sony Ericsson w660i Jag är så nöjd!!!

Av dagen och gårdagen kan jag kort och sagt meddela er att jag är enormt beroende av min mobil.

Strandtur!

Idag packade jag och mamma ihop oss och for ut till tjuvholmssundet och solade. Vi hade med oss lite bulla och sånt som vi snaskade på i solen :) Det var så härligt att ligga på sanden (legat på gräs hela sommaren) så det var skönt :) Det var lite folk som var på stranden och vi la oss bakom lite buskar så kändes som om att vi var där typ ensamma :p

Jag tyckte att man nästan såg våran stuga där på andra sidan så mamma ville simma över, jag tyckte inte det var någon vidare ide ;)

Vilken känsla.........

Åh.. fick en sån här känsla ni vet.. jag gillar den här låten "Magnus Carlsson - Waves Of Love" så självklart sökte jag på YouTube ifall den fanns där. Och det först jag hittade var ett liveframfrädande från kungsträdgården i sthlm från rixfm festival då jag var där :) Inte den bästa kvaliten på videon (någon har filmat) men så häftigt... som att vara där igen :) Grym känsla...



Don't try to hide it
That you've been looking at me - no
I won't deny it
You woke my curiosity - yeah
So if you want me come closer if you dare
I love the way you turn me on
I wanna feel ya
Your body next to mine
So come on babe and let's get down

I'm calling your name
Feeling the rush - I'm so excited
Riding on the big waves of love
I'm loving this game
Stick to the beat - we've found the rhythm
Riding on the big waves of love
Big waves of love

It's almost frightening
My fantasy coming true - oh
Electrifying
My pulse is high cause of you - yeah
Don't be a fool and let this moment pass us by
I love the way you turn me on
I wanna feel ya
Your body close to mine
So come on babe and let's get down

Nattliga äventyr.

I natt var jag ute och cyklade. Och vad trro ni hände? joooo.. jag föll IGEN!! Det är helt sjukt.. ANDRA gången jag föll i sommar.. alltså.. och det värsta var väl att jag i princip stod helt stilla.. haha.. så bara föll jag helt pladask över cykeln. Så idag har jag massa ont i en uppsvullen armbåge, blåmärken på benet och ja.. ont :p haha.. klantigt jag vet! :)

Kanske finns någon mening med att jag faller hela tiden? kanske typ.. jag ska börja ha hjälm eller något? ;) haha.. inte vet då jag.. fast det värsta är nog att jag står nästan helt stilla när jag faller.. i alla fall de här två gångerna -le- Peppar peppar så kommer jag inte falla igen :)

Harry Potter och Fenixorden

I måndags var jag mamma och syster på bio och såg den. DEN VAR GRYM!!! Jag gillar alla harry filmerna men den här var typ den bästa näst efter ettan ;) hehe..jag är inte så bra på att läsa böckerna men någong gång ska jag ta mig tiden att läsa dem allihopa igen (läst de i början) :) Självklart har jag alla på dvd, det är ett måste! Någon dag nu i sommar ska jag se alla på en dag har jag tänkt.. Är ju inge vidare väder så.. ;p


Många filmer blir det..

Ännu en gång har jag hunnit se mycket film :p

Fredagens filmer:
Holes: Såg den en natt på TV.. Både läst boken och sett filmen en gång tidigare.. Handlar om en kille som av otur hamnar på en ungdomsanstalt typ.. där de ska gräva ett hål om dagen.. När jag läste boken (snart två år sedan) tyckte jag att den var ganska bra. Men även då dissade jag filmen.. som jag gör nu. Nje.. ingen film för mig :p

Ali G Indahouse: Även den här såg jag på TV en kväll i helgen.. Den var faktiskt ganska rolig. LIte överdriven men sånt kan vara roligt ibland :p Han hanmar i parlementet och snurrar till lite i vardagen för de högt uppsatta gubbarna ;) kanske ingen film jag skulle köpa.. men rätt kul ändå :)


 


Lördagens filmer:
Bringing down the house: Den här såg jag kördag kväll :P Det var en väldigt rolig film där Queen Latifah var en av huvudrollerna. Hon har rymt från ett fängelse och våldgästar sin internetdate.. hehe.. ja det blir inte riktigt som någon tänkt sig skulle jag tro. Väldigt underhållande film  :)

The Bachelor: Handlar om en kille som friar till sin tjej. Men hon känner i vibbarna att han egentligen inte är mogen.. så hon säger nej.. Killen får veta om ett arv som han ska få om han gifter sig innan han är 30.. hans tjej halvt dumpar han och han fyller 30 om typ två dygn.. Rätt kul men lite barnslig och överdriven :p

Old School: Handlar om några killar som startar en studentförening trots att de gått ut skolan för lääänge sedan.. hehe.. I föreingen går det så vilt till att rektorn vill förbjuda att den ska finnas.. faktiskt väldigt rolig film även den här.. Som sagt, barnslig och överdriven men mycket underhållande :)


  


Söndag:
Beck 10 - Mannen utan ansikte: EN man går ut som vanligt på sin kvällspromenad med sin hund då han blir brutalt mördad.. Hemligheter om hans tidigare liv kommer upp när de försöker lösa hans mord.. Jag gillar beck så självklart var det en bra film :)


Tisdag:
Van Veeteren - Carambole: En man kör på en 14-årig pojke som dör ögonblickligen. Det är mörkt och regnigt och han smiter från olycksplatsen. Ett misstag som han bittert får ångra och som förändrar hela hans liv. För Van Veeteren blir det ett fall som drabbar honom personligt, ett fall som kostar honom en av sina käraste. Det var första Van veeteren filmen jag sett. Den var helt okej.. men kanske inte den bästa!?

Van Veeteren - Münsters fall: En förmögen vinimportör hittas brutalt mördad med 26 knivhugg. Münster får fallet på sitt bord. Den huvudmisstänkte är offrets för detta kompanjon. Münster, som till en början anser fallet solklart Börjar emellertid tvivla. Genom att gå emot en utredning som redan är klar och fokuserar på den döde Mannens familj och deras mörka hemlighet hamnar han själv i knipa. Såg den här direkt efter den förra.. och den var mycket bättre enligt mig :)
 

Tjejsnack v.29

 Vad har du alltid hemma?
  • I skafferiet? Oj.. vi har nog alltid bröd i skaferiet.. annars typ makaroner, det ser vi alltid till att ha hemma :)
  • I kylen? Ost, smör.. typ.. sånt :P
  • I frysen? Köttfärs.. haha
  • I kryddhyllan? Stek & Grill krydda. Den är bäst.. men såklart typ vitlök, salt och peppar också :)
  • I fruktskålen? Äpplen :)

Usch.. fy skämms på mig. Jag har varit riktigt dålig på att skriva om Tjejsnack på senaste tiden. Men nu är jag tillbaka igen ;) Det har bytts ägare och ändrats lite så.. men nu verkar allt vara som det ska :)

Ledighet.

Jag skriver inte så mycket i bloggen.. Är nog för att det inte händer så mycket. Umgås med vänner ser massor av film och allmänt bara är :) Njuter av min ledighet. Förra veckan for jag som en liten pingisboll mellan stan och hem känns det som :p fram och tillbaka fram och tillbaka ;) Men jag tar dagarna som dem kommer och bara är :) :)

Nu fattas bara solen, men jag tror att den kommer i veckan så det blir nog bra :)
Ha det så bra ni alla.

50 Naturliga Höjdpunkter

Jag kollade igenom lite gamla mail och hittade det här. Självklart var det en kedjebrev som man skulle skicka till flera vänner och något bra skulle kända. Men jag gillar de 50 höjdpunkterna utan några krav :)
Tänk på punkterna en och en.


50  naturliga höjdpunkter:


1. Att bli  förälskad.

2. Att skratta så mycket att det gör ont i magen.

3. Ett varmt bad.

4. Ingen kö i affären.

5. En  speciell blick.

6. Att få ett e-mail.

7. Att köra en tur  efter en fin väg.

8. Att höra sin älsklingssång i radion.

9.  Att ligga i sin säng och lyssna till regnet utanför.

10. Varma  handdukar.

11. Att finna tröjan som du gärna vill ha, på rea.

12. Choklad milkshake, eller vanilj, eller jordgubb.

13. Ett  entimmes långt telefonsamtal.

14. Ett bubbelbad.

15. Att  fnissa.

16. Ett gott samtal.

17. Stranden.

18. Att  finna pengar i en gammal jacka.

19. Att skratta av dig själv

20. Midnatts-telefonsamtal som varar i flera timmar.

21 Att  springa igenom en vattenspridare.

22. Att skratta utan någon som  helst anledning.

23. Att ha någon som talar om för dig att du är  underbar.

24. Att le inombords åt en gammal historia.

25.  Vänner.

26. Att råka höra någon tala gott om dig.

27. Att  vakna upp och inse att du får sova länge.

28. Din första kyss.

29. Att få nya vänner, eller att vara tillsammans med de gamla.

30. Att leka med sitt keldjur.

31. Att någon smeker dig i  håret.

32. Söta drömmar

33. Varm choklad.

34.  Utflykt med goda vänner.

35. Att gunga riktigt högt.

36. Att  slå in paket och lägga under julgranen.

37. Att sjunga riktigt högt,  när du är helt ensam, utan att känna sig dum.

38. Att lyssna på en  riktigt bra konsert.

39. Att få ögonkontakt med en främling.

40. Att vinna ett riktigt svårt spel

41. Att baka småkakor.

42. Att få hembakta kakor av en vän.

43. Att vara  tillsammans med goda vänner.

44. Att se sina vänner le och skratta.

45. Att hålla hand med någon du håller av.

46. Att möta en  gammal vän och inse att vissa saker ändrar sig aldrig.

47. Att åka  rutschkana om och om igen.

48. Att se uttrycket i någons ansikte när  de öppnar en gåva från dig.

49. Att se solen stiga upp.

50.  Att kliva upp ur sängen varje morgon och vara tacksam för ännu en underbar  dag.

Stick with you, forever

Nobody gonna love me better
I must stick with you forever.
Nobody gonna take me higher
I must stick with you.
You know how to appreciate me
I must stick with you, my baby.
Nobody ever made me feel this way
I must stick with you.

They ain't bringing us down.
I know you and you know me


Vill ha!!

Jag råkade gå in på cervera i veckan när jag och mina föräldrar var på stan och fick se grymt snygga skulpturer på alla stjärntecken. Jag ville ha direkt när jag såg den! Tyvärr råkade mitt öga glida förbi prislappen också.. Jag har kollat runt lite på internet och överallt kostar de kring 1400kr! Men jag vill bara ha ändå.. åh.. vill ha vill ha vill ha :) :) :)  Märket är: Royal Copenhagen..


image174

Filmmaraton!

Vad kan jag annat kalla det? På bara några dagar har jag hunnit se många många filmer och inte har jag skrivit om dem här (fy skämms Stina!) Men här kommer en liten resumé :)

Mördare okänd. Det var en film som var typ som två avsnitt.. Handlade om ett gäng poliser som försökte lösa ett mord på en kidnappad flicka som blivit våldtagen och mördad. Mördaren är på fri fot och slår till igen.. Jag gillar ju typ CSI och NCIS så jag gillade filmen :) Det är ingen sådär som man blir rädd i.. men ändå väldigt bra :)

Beck 9 - Hämndens pris. Även beck är ju hur bra som helst.. Den här gick på TV tidigare i veckan så självklart var jag tvungen att se den :) Har sett den tidigare men man kan se de om och om igen ;) Handlar om två poliser som blir mördade. En av dem råkar vara en väldigt nära vän till Gunvald. Gunvald tar hårt på sin väns död och gör allt för att hamnas på mördarna.

She´s the man. Otroligt rolig film :) haha.. väldigt underhållande. Skulle lätt kunna köpa den :) Duke vill ha Olivia som gillar Sebastian som egentligen är Viola. Violas brorsa träffar Monique så hon hatar Olivia som hänger med Duke för att göra Sebastian svartsjuk. Sebastian är ju egentligen Viola som är kär i Duke som tror att hon är en snubbe... Behöver jag säga mer? ;) hahahaha...

Gargoyles´ revenge. (ej med någon tanke att se den) Helt sjuk film.. Om ni någon gång varit vid någon kyrka där det är typ nå fågelliknande människovarelser som ser ut som en djävel så handlar det om att de faktiskt lever.. öhm.. de äter människor och ja..  sjukt dålig grafik och ja.. ett misstag att jag såg den =/

The Last Kiss. Helt okej film.. jag till och med grät! Handlar om flera par och deras relationer till sin partner.. alla har sina kriser.. Väldigt verklighetstrogen film. Jag skulle lätt kunna se den igen. Han det handlar om mest har det "perfekta livet" men är rädd att gå vidare.. En film som tar upp allvarliga problem och tankar på ett bra sätt.. Relationsfilm! :)

Diary of a mad black woman. Även det här en film som tar upp allvarligt problem. Den handlar om en fru som är arg ;) haha.. hennes sätt att ta sig vidare i livet när hennes "allt" försvunnit från henne.. Väldigt rolig och bra film. Skulle kunna se även den här en gång till (minst) :)


         


I mitt förra inlägg om filmer skrev jag att jag inte mindes vad två av dem jag sett heter men det var:

In the cut När jag sett 5min av den insåg jag att jag sett den tidigare, men kan inte komma ihåg när? Den handlar om en lärare som bör ta livet lite lugnare. Men hon inleder ett passionerat förhållande med en mystisk polisman när hon blir indragen på förhör efter att en kvinna blir mördad.. (Rätt mycket sex motför i en "vanlig" film) ;)

och Spectre. Som var en otroligt underlig film. Handlar om en man som återvänder till sin hemstad efter att hans fru dött eftersom han får ett kort som endast en annan kunnat skicka.. Problemet är att hon varit död i 30 år typ.. Slutet fattade jag inte något av. Den var spansk och jag föredrar engelska filmer ;) Den var inte dålig.. men jag kommer nog inte se den igen :p

 


Jag måste bara favorisera den här filmen: HONEY!! Även den här gick på TV för någon dag sedan. Jag har den självklart på DVD. Den är toppen!!!

Honey Daniels är en ung, talangfull lärare i hip hop-dans. En kväll får den stora musikvideoregissören Michael Ellis syn på henne på dansgolvet på hennes stammisklubb. Han erbjuder henne att vara med i några av hans videos och innan hon vet ordet av arbetar hon som koreograf för några av de stora stjärnorna inom hip hop och R&B. Dock börjar hon fundera på om detta är vad hon egentligen vill?

Det här är en helt underbar bit i filmen:



Kan man annat än älska Honey? Skulle inte tro det.. Åh.. så bra musik och så bra ALLT! Lätt en av de bästa filmerna jag sett, någonsin :) Och inte nog med det, Jessica Alba har ju verkligen utseendet till sin fördel :p

image173

Sony Ericsson w660i

image162image163Jag har typ nästen helt bestämt mig för att det är den jag ska köpa nu när jag köper en ny mobil, den har inte riktigt kommit ut i alla afärer än  men den är på god väg :p hehe.. jag tycker i alla fall att den är riktigt snygg! :) Har dock inte bestämt mig om jag ska ta en röd eller svart? vad tycker ni?  
image161

Somebody..

 Helt underbar sång..


I want somebody to share
Share the rest of my life
Share my innermost thoughts
Know my intimate details
Someone who'll stand by my side
And give me support
And in return
She'll get my support
She will listen to me
When I want to speak
About the world we live in
And life in general
Though my views may be wrong
They may even be perverted
She'll hear me out
And won't easily be converted
To my way of thinking
In fact she'll often disagree
But at the end of it all
She will understand me

I want somebody who cares
For me passionately
With every thought
With every breath
Someone who'll help me see things
In a different light
All the things I detest
I will almost like
I don't want to be tied
To anyone's strings
I'm carefully trying to steer clear of
Those things
But when I'm asleep
I want somebody
Who will put their arms around me
And kiss me tenderly
Though things like this
Make me sick
In a case like this
I'll get away with it
And in a place like this
I'll get away with it

I miss you!

Idag har sista kattungen flyttat ifrån oss. Det känns så otroligt tomt här hemma utan henne. Det var Honeys unge. Vi har blivit av med kattungarna en varje vecka.. Så det har inte blivit sådär poffnuärdeborta som det ibland blir.. Jag hann fästa mig så mycket vid lilla Brutus (jag vet konstigt namn på en flicka)

Det kändes som om att mitt hjärta åkte iväg när hennes nya ägare kom och hämtade henne
. Men jag fick inte behålla henne...

Veckans alla filmer.

Den ofrivillige golfaren: Mycket rolig film, det är lätt den bästa av sällskapsresorna! Jag måste ha den. Så rolig alltså.. Haha det är Stig-Helmer som ska lära sig golfta på 1 vecka. Självklart stöter han ännu en gång på kärleken och den är helt enkelt hur kul som helst :)

Material Girls: Det är en filmed med Hilary Duff och Haylie Duff, handlar om två rika flickor som har ärvt deras fasr företag och mister allting på bara en dag. De får leva som "fattiga" den var faktiskt helt okej, säkert typ 3 av 5 :)

Blast from the past: Den här handlar om ett par som lever på 60 talet och tror att det blir atombombskrig, mannen har byggt ett skyddsrum under huset och de ställer låset på dörren till skuddsrummet på 35år. De får en son innom ett år och han uppfostras av dem där nere i underjorden. Efter 35 år ska pojken upp och samla mat till dem.. Den var mycket rolig och underhållande :)

Beck 21 - Den japansta shungamålningen: Kanske inte en av de bästa beck filmerna men den är helt klart sevärd :) Vet inte riktigt mer vad jag kan skriva om den? En kvinna blir mördad på ett hotell och läggs i en ställning med massor av rosor omkring sig, presic som en känd tavla typ.. ja..men som sagt, helt okej film :)

     



Jag har även sett två filmer till men jag kommer verkligen inte på vad de heter? ska ta reda på det efter det skriver jag även om dem :)

Sommarlov på riktigt

Den här veckan är min första lediga vecka. Det har varit toppen! Veckan har endast varit solig så på dagarna har jag och min solarkompis legat som klistrade på gräsmattan o solat :)

Men jag har även hunnit med att putsa fönster hos moster (tjänat bra med pengar) och gått lite på stan :) Per har varit här uppe med Alicia så onsdag kväll åt vi alla pizza hos mormor, det måste jag säga hör inte till de mer vardagliga sysslorna! (menar pizzan) :) Alicia underhöll sig med att bada i en liten balja vi ställde fram med vatten på gräset! Jag har spenderat många timmar åt filmtittade, närmare sex stycken har jag sett som jag alldeles strax ska recensera ;) Det har varit en mycket solig och rolig vecka!

Bröllop 30 Juni

Förra helgen (den 30 juni) var jag på min mammas kusins bröllop i Kukkola. Min morbror spelade en superfin låt i kyrkan Depeche Mode - Somebody det var en ganska snabb vigsel i krykan innan vi fick gå ut och kasta ris på dem innan de åkte iväg till forsen i en såndar gammal bil som var blå och jättefin :)

Efter vigseln tog sig alla till själva forsen där det var en fördrink och första förrätt som var "Kukkolaplanka" och hölls i den gamla sågen,Kukkolaplankan den bestod av fyra olika små rätter som låg fint på plankan: siksallad på tunnbröd, kallrökt rensteksrulle, gravad sik på rieska och marinerad sik på lingonlimpa. Det var jättegott :)

Sen gick vi alla till själva resturangen i Kukkolaforsen där det var dukat sex bord som gick ut ifrån själva brudparets bord. Jag tror att vi sammanlagt var 130 personer!? Så det var mycket folk. Det var mycket tal och uppträdanden under kvällen. Jag hade blivit placerad mitt i barnbordet så den äldsta jag hade vid mig var typ 6! Jag blev väldigt irro men en mamma till ett av barnen tyckte de var konstigt att jag skulle sitta där så hon flyttade upp mig så jag fick sitta breved mina syskon och lite släkt :)

Andra förrätten var Sikromshjärta och var faktiskt väldigt gott. Till huvudrätt fick vi Glödstekt lax med citronsås och rotfruktskaka vilket också var gott. Men jag är inte så jätte förtjust i söt mat så rotfruktskakan blev lite för mycket. Efterrätten var Havtornsparfait med hallonsås. Som självklart var väldigt gott :) Den smälte dock otroligt fort :p

Senare under kvällen serverades Bröllopstårta och kaffe med kaffeost :) Efter det for jag ut på dansgolvet och dansade loss läääänge ;) Mitt i allt kom vicknigen fram som var rensteksfile, åt dock inte så mycket av den eftersom jag var först tillbaka på dansgolvet ;)



Det var roligt att träffa alla släcktingar som vi typ aldrig träffar.. Vi konstaterade under kvällen att det var fyra år sedan vi sågs, alltså sist det var bröllop i släkten :p haha.. men nu har alla gift sig så nu är det oss dem väntar på ska gifta sig.. Hmpf.. vilken press ;)

(Jag hade ingen kamera under kvällen)

Under natten sov jag två timmar eftersom när jag skulle sova så var det mygg överallt så jag kunde verkligen inte sova, tillslut gick jag till bilen med mitt täcke och la mig i baksätet, då äntligen fick jag sova två timmar innan vi skulle tillbaka till forsen då det var presentöppning och frunch :) Det var typ frukostbuffé kl 10 på morgonen. De öppnade presenterna medans alla satt och åt. Men man märkte knappt av dem eftersom man satt och prata och åt :P

Bröllopet höll på i fre dagar men vi var bara med i två. Men dagen innan bröllopet hade det varit typ bastu och någon mat dära i forsen. Eftersom jag pappa och mamma jobbade på fredagen kunde vi inte komma då.